Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaljepila se vozila

Kina: Kipuće sunce otopilo cestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na desetak vozila doslovce se zalijepila za asfalt ceste u Kini, zbog izrazito velikih vrućina.

Prijestolnica provincije Henan, grad Zhengzhou, samo dan prije ovog neobičnog događaja obnovio e dio prometnica, ali su se one otopile na vrućih 40 stupnjeva Celzijusa u zraku, koje su dosegle kipućih 70 stupnjeva na samom asfaltu. 200 metara ceste u gradu postalo je tako ljepljiva zamka za sva vozila - od automobila, autobusa, do kamiona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stižu više temperature Stiže toplinski val: Upozorenje meteorologa za Hrvatsku! Slika nije dostupna +42 stupnja! VIDEO Toliko je vruće da se čokolada na asfaltu rastopila u 3 minute

Gradske vlasti reagirale su postavljajući plastificirani pokrov preko ceste, samo kako bi omogućili nastavak prometa. 'Nakon što sam izašao iz automobila kako bih vidio što me to koči, ugledao sam rastopljeni asfalt na prednjim kotačima svojeg automobila', rekao je za Zhenghou Evening Post vozač Lao Yang. Isti je vozač ručnom dizalicom podigao prednji dio automobila, skinuo kotače te očistio rastopljeni asfalt s njih.

Nedaleko od njega, gotovo se dogodio sudar vozila Hitne pomoći i taksija, koji su zakrivudali po ljepljivom dijelu ceste. Vozač Hitne pomoći izjavio je kako je sva sreća što nisu prevozili pacijenta, jer možda bi ga to i koštalo života.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene