Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zelenilo oko nas

Karta koja će vas oduševiti: Upoznajte svako stablo i klupicu u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karta će vam otkriti koje to stablo stoji ispred vaše zgrade, koliko je visoko.

Jeste li znali da se na internetskoj stranici Zrinjevac.hr može naći jedan pravi mali dragulj, takozvana 'zelena karta' glavnog hrvatskog grada? Nekima to neće biti novost jer karta postoji već neko vrijeme, ali čini se da je tek manji dio Zagrepčana svjestan da u bilo koje doba dana može upoznati svako stablo u svom gradu.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

I ne samo stablo, karta će vam otkriti i gdje su sve smještene klupice, imaju li naslone ili ne, gdje se nalaze koševi za smeće, penjalice, klackalice, pješčanici, ljuljačke, tobogani i vrtuljci.

Na svako od označenih stabala možete i kliknuti, a otvoreni prozor će vam dati do znanja o kojem je stablu riječ, njegovu visinu i promjer krošnje, debla.

Kliknuti možete i na sve ostale ikonice, pa smo tako otkrili da su djelatnici Zrinjevca, primjerice, tek nedavno na Knežiji provjeravali stanje klupica, treba li ih popraviti.

KARTU ZELENILO GRADA ZAGREBA MOŽETE PRONAĆI OVDJE

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene