Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karta će vam otkriti koje to stablo stoji ispred vaše zgrade, koliko je visoko.


Jeste li znali da se na internetskoj stranici Zrinjevac.hr može naći jedan pravi mali dragulj, takozvana 'zelena karta' glavnog hrvatskog grada? Nekima to neće biti novost jer karta postoji već neko vrijeme, ali čini se da je tek manji dio Zagrepčana svjestan da u bilo koje doba dana može upoznati svako stablo u svom gradu.

Vezani članci Djeca u vrtiću, ilustracija Od sutra roditelji u Zagrebu oslobođeni plaćanja vrtića do daljnjeg Dragan Despot Domaći glumac napravio profil na društvenoj mreži kako bi zatražio pomoć nakon potresa

I ne samo stablo, karta će vam otkriti i gdje su sve smještene klupice, imaju li naslone ili ne, gdje se nalaze koševi za smeće, penjalice, klackalice, pješčanici, ljuljačke, tobogani i vrtuljci.

Na svako od označenih stabala možete i kliknuti, a otvoreni prozor će vam dati do znanja o kojem je stablu riječ, njegovu visinu i promjer krošnje, debla.

Kliknuti možete i na sve ostale ikonice, pa smo tako otkrili da su djelatnici Zrinjevca, primjerice, tek nedavno na Knežiji provjeravali stanje klupica, treba li ih popraviti.

KARTU ZELENILO GRADA ZAGREBA MOŽETE PRONAĆI OVDJE