Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ledena legenda

Kako to rade Slovenci: Snježne skulpture za kralja Matjaža

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema legendi, dobri i velikodušni vladar iz 15. stoljeća, kralj Matjaž, jednog će se dana probuditi iz svog dugog sna u planinama te će izbrisati svu nepravdu iz Slovenije i vratiti zemlju u njezino zlatno doba.

Dok se to ne dogodi organizatori u općini Črna na Koroškem oživljavaju priču sniježnim parkom koji radnju priča kroz skulpture od snijega.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

>> VIDEO: Festival skulptura od leda

Svake godine ovaj dvotjedni snježni festival posjeti 10.000 ljudi, uglavnom iz Slovenije, ali i Austrije. Skulpture se izrađuju i prema događajima iz svijeta. Tako je među njima svoje mjesto našla hobotnica Paul, koja je predviđala redzultate na svjetskom nogometnom prvenstvu.

Ovaj tradicionalni događaj bi mogao dospjeti na UNESCO-vu listu zaštićene baštine. 'Vrlo smo ponosni da je sniježni park među 18 najboljih u cijeloj Sloveniji', rekao je organizator Robert Kurnik, prenosi Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene