PR
PR

U prirodi svih nas je želja da se mijenjamo i napredujemo.


 Ambicioznost i briga o budućnosti su ti koji nas pokreću napred, da napravimo slijedeći korak ka novim saznanjima i novim izazovima.
Upravo će i ovaj tekst jednima predstavljati novu priliku da prošire svoje znanje, dok će drugima predstavljati još jedna vrata kroz koja će možda zakoračiti, a riječ je o online trgovanju na svjetskoj burzi.
Nekome može zvučati komplicirano, međutim ne morate biti financijski stručnjak da biste trgovali na svjetskoj burzi. Tamo već trguju milijuni ljudi poput Vas, svakog dana. Potrebna Vam je samo internet konekcija i mobilni telefon ili laptop.

Vezani članci PR Besplatni vodič korak po korak: Kako trgovati cijenom dionica PR Provjerite koliko biste bili uspješni na burzi

Vijesti iz svijeta koje svakodnevno čitamo, kao i sukob ponude i tražnje, utječu na kretanje cijena na svjetskoj burzi. Da li ste znali da gotovo svaka Trumpova izjava utječe na cijenu dolara? Ili da teroristički napadi utječu na globalnu cijenu nafte i zlata? Znate li kako se ponaša cijena dionice Apple-a, prije i poslije predstavljanja novog iPhone-a? Sve te vijesti konstatno stvaraju nove prilike za trgovanje.

Na svjetskoj burzi možete trgovati:

• Dionicama najvećih svjetskih kompanija: Google, Apple, Facebook, Microsoft...
• Kriptovalutama: Bitcoin, Ethereum, Litecoin...
• Robama: Zlato, Nafta, Srebro, Pšenica, Bakar, Kava...
• Najpopularnijim valutnim parovima: EUR/USD, GBP/USD...
• Svjetskim indeksima: S&P 500, FTSE 100...

PR
PR

Ono što je važno napomenuti kao veliku prednost online trgovanja u odnosnu na tradicionalno trgovanje, jest to što na svjetskoj burzi trgujete Ugovorima za razliku u cijeni (takozvani CFDi), odnosno ne posjedujete fizički proizvode kojima trgujte, već trgujete njihovom cijenom, što vam omogućava da „uđete“ u trgovinu kada cijena raste, ali i kada cijena pada.

Uz profesionalnu podršku i besplatnu knjigu „Kako pametno investirati“, koju je za sve čitaoce pripremila brokerska kuća Fortrade, bez ikakvog rizika i novca možete vrlo brzo savladati osnove online trgovanja. Na 23 strane, ilustrirane i prilagođene svim razinama znanja, saznat ćete:

• Koji su neophodni koraci prije samog početka trgovanja
• Kako trgovati – Kako ući u kupovnu i/ili prodajnu poziciju
• Kako postaviti željeni potencijalni profit
• Kako se zaštiti od neželjenih gubitaka
• 7 pravila uspješnog trgovanja

Poklon knjigu brokerske kuće Fortrade, možete besplatno preuzeti na linku ovdje.

Fortrade Ltd je autoriziran i reguliran u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Možete izgubiti sva sredstva, no ne više nego što imate na računu za trgovanje. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. Fortrade ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.