Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukusi su različiti, ali ipak...

Jesu li ovo najsavršenija lica na svijetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je ljepota u pitanju, čini se da je to - to.

Otkriveno je kako bi trebala izgledati lica savršene žene i muškarca. Znanstvenici su do njih došli uz pomoć kompjuterskog programa EFIT-V Photo Fit, koji inače policija koristi za skiciranje traženih osoba.

Što se ljepote tiče, bolje od ovog ne ide. Barem ako pitate Britance koji su sudjelovali u novom istraživanju facijalnog mapiranja, a koji su trebali od dijelova lica poznatih osoba, složiti ono koje je njima najprivlačnije, piše Sky news. Program je uzeo u obzir brojne faktore poput debljine usnica, duljine i širine nosa i kose. Rezultate je potom procjenjivalo drugih 100 ispitanika koji su ocjenjivali privlačnost lica na fotografijama.

Znanstvenici, na čelu sa svjetskim stručnjakom za facijalno mapiranje dr. Chrisom Solomonom, potom su sastavili rezultate u jedinstvenu mušku i žensku sliku. Savršeno lice žene najsličnije je glumici Natalie Portman dok muškarac najviše podsjeća na britanski model Davida Gandyja.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Znanost potvrdila Sad su neke stvari jasnije: Fotografija lica odaje i više nego što mislite Slika nije dostupna Nikab na licu Prva prekrivena žena na izbornoj listi u BiH: Vrijeđaju me i zovu nindža

Ova žena je obrijala svoje lice - Pogledajte i zašto je to učinila

Studija je otkrila i zanimljive razlike između muškog i ženskog poimanja ljepote.



'Za muško lice ljepote, žene su crtale mnogo feminiziranija lica nego muškarci. Htjele su nježniju liniju čeljusti, mršavije lice, punije usne i obrijanu bradu. Muškarci su s druge strane smatrali da su jake muške karakteristike ono što muškarca čini lijepim. Isto tako, za žensko lice, žene su seksi izgled ocjenjivale kao najljepši, i to više od muškaraca. Najbolje ocjene dobivale su slike na kojima su modeli imali punije usne, mršavije lice, veće oči i više jagodice', zaključio je dr. Solomon.


 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene