Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Alex Assali vjeruje da mu je dužnost uzvratiti njemačkom narodu koji ga je prihvatio kada je njemu trebala pomoć.


Ukoliko ste u ovome moru ružnih vijesti na čas pomislili da svijetu nema više pomoći i da je zlo konačno pobijedilo dobro, vrijeme je da vas upoznamo s Alexom Assalijem, čovjekom koji će vam vratiti nadu u čovječanstvo.

Vezani članci Beskućnik kopa po smeću Da hladne noći ne provode vani: Zagrebačkim beskućnicima Crveni križ nudi privremeni smještaj, testirat će ih i na koronu Slika nije dostupna PANIKA U PREŠEVU Sirijac izvadio propusnicu Islamske države

Assali je izbjeglica iz Sirije koji je domovinu morao napustiti još 2007. godine jer je javno kritizirao režim predsjednika Bashara al-Assada, a svijet ga je sada upoznao zahvaljujući Tabei Bü, čija je fotografija obišla svijet.

Na njoj je moguće vidjeti Assalija kako stoji na zimi i na Alexanderplatzu hrani berlinske beskućnike, što čini još od kolovoza uz opasku da mu je dužnost uzvratiti njemačkom narodu koji ga je prihvatio kada je njemu trebala pomoć, mjesto gdje će skloniti živu glavu.

Horor priče bivših pripadnica 'moralne policije' ISIS-a: Morale smo bičevati svoje prijatelje

"Kuham za otpilike stotinu osoba, ali pojavi ih se i daleko više. Obično se pomole za mene, a nerijetko me neke od tih riječi koje izgovore ganu do te mjere da se rasplačem", izjavio je za Independent Assali, koji je iza sebe u Siriji ostavio obitelj i koji i sam u džepovima nema mnogo.

Do Njemačke je stigao preko Libanona, Cipra, Egipta, Sudana i Libije, države u kojoj se jedno vrijeme zadržao jer je dobio posao na sveučilištu u Tripoliju i u koju je pomogao prebacio dvije stotine ugroženih sirijskih obitelj tijekom Arapskog proljeća.  

Nažalost, i iz Libije je morao panično bježati jer su se na njega okomili džihadisti povezani s IS-om, no srećom uspio se domoći broda koji ga je prebacio u Italiju.

Od tamo se odmah zaputio za Njemačku, zemlju u kojoj je i danas i u kojoj se pridružio jednom sirijsko-kršaćanskom projektu koji ima za cilj pomoći lokalnim nesretnicima.

 

THATS ALEX! A big shoutout to him this morning, Dieser Mann beeindruckt mich zu tiefst! Seine Geschichte ist nicht...

Posted by Tabea Bü on Saturday, November 21, 2015

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook