Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gregory John Gage svakodnevno se trudi neuroznanost približiti običnom čovjeku, pogotovo djeci kako bi je inspirirao da se jednoga dana pridruže istraživanju mozgova.


Naime, Gage tvrdi da je poznavanje tog organa još uvijek u 'mračnome dobu', pa svako toliko nastupa u želji da stvori nove kolege koje će otkrivati sve dosad zagonetno i daleko.

Vezani članci Probna svadba - 1 VIDEO Dnevnik Nove TV na prvoj legalnoj svadbi u Hrvatskoj od početka pandemije: Sve je isto kao na pravoj, ali nedostaje jedan detalj Dino Goleš i Žaklina Troskot Pogledajte gdje će se održati prvi COVID-domjenak: "Veliko je zadovoljstvo organizirati party nakon 14 mjeseci što smo sjedili doma"

"Mozak je zadivljujuć i kompleksan organ. I dok su mnogi njime fascinirani, nažalost o njemu ne znaju puno jer neuroznanost ne predajemo u školama. A jedan od razloga zašto je tome tako jest činjenica da je oprema vrlo skupa pa o neuroznanosti možete doznati više tek na institutima i sveučilištima"

"Šteta je što je tome tako jer svaki peti čovjek pretrpi neki neurološki poremećaj, a ne znamo kako ih liječiti", izjavio je Gage u uvodu zadnjeg predavanja, pa publici predstavio jedan mali aparat koji prenosi električne impulse i koji je napravio uz kolegu Tima Marzulla. 

Pogledajte što je pomoću njega pokazao, genijalno je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju