Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuroznanost

Nije šala, nije trik: Vaš mozak može kontrolirati tuđu ruku, pogledajte kako

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gregory John Gage svakodnevno se trudi neuroznanost približiti običnom čovjeku, pogotovo djeci kako bi je inspirirao da se jednoga dana pridruže istraživanju mozgova.

Naime, Gage tvrdi da je poznavanje tog organa još uvijek u 'mračnome dobu', pa svako toliko nastupa u želji da stvori nove kolege koje će otkrivati sve dosad zagonetno i daleko.

Pročitajte i ovo Ilustracija cjelodnevna nastava Počinje nova školska godina, a ovo su noviteti koji očekuju učenike Crv u mozgu Prvi slučaj u povijesti U mozgu pacijentice pronašli živog crva: "Svi su ostali u šoku kada se počeo migoljiti"

"Mozak je zadivljujuć i kompleksan organ. I dok su mnogi njime fascinirani, nažalost o njemu ne znaju puno jer neuroznanost ne predajemo u školama. A jedan od razloga zašto je tome tako jest činjenica da je oprema vrlo skupa pa o neuroznanosti možete doznati više tek na institutima i sveučilištima"

"Šteta je što je tome tako jer svaki peti čovjek pretrpi neki neurološki poremećaj, a ne znamo kako ih liječiti", izjavio je Gage u uvodu zadnjeg predavanja, pa publici predstavio jedan mali aparat koji prenosi električne impulse i koji je napravio uz kolegu Tima Marzulla. 

Pogledajte što je pomoću njega pokazao, genijalno je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene