Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv pušenja

KRVAVI VIDEO Jesu li pretjerali s ovakvom reklamom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U reklami su prikazane sve štetne posljedice pušenja.

Mnogi će na popis novogodišnjih odluka staviti prestanak pušenja. I ti isti će, lako moguće, po tko zna koji put neuspješno pokušati provesti tu odluku u djelo.

Pročitajte i ovo doc. dr. sc. Željka Karin Uzrok teških bolesti Mladi sve ranije počinju s nepoželjnom navikom, petina ih je probala prije 13. godine: "Skoro 30 posto ih to radi iz navike, ali i zbog stresa" Ilustracija Anketa Dnevnik Nove TV Trebaju li pušači plaćati skuplje zdravstveno osiguranje? Pogledajte kako ste glasali

No engleski zavod za javno zdravstvo odlučio je novom kampanjom pokušati jednom zauvijek okončati borbu s pušenjem. U reklami su grafički prikazali sve posljedice štetne navike, piše aol.co.uk.

Online reklame i jumbo plakati uključuju smotanu cigaretu napunjenu tkivom koje propada, dok televizijska reklama prikazuje krv i trulo meso koji napuštaju tijelo dok muškarac puši u dječjem parku.

Želite izbjeći karcinom? Evo na što pripazite!

Iako su pušači uglavnom svjesni štete koju duhan nanosi njihovom srcu i plućima, mnogo manje su upoznati sa štenim učincima na druge dijelove tijela. Cigarete naime mogu oštetiti kosti, mišiće, mozak, zube i oči. Također, kod pušača je dvostruko veći rizik od Alzheimerove bolesti.

VIDEO Prvi put u životu su probale ONO - Evo kako su reagirale!

Velik dio štete uzrokovane pušenjem obično ne postaje očit do srednje dobi, ali nevidljiva oštećenja mogu se pojaviti već u kasnim tinejdžerskim godinama. Što se prije pušači odviknu od štetne navike to bolje, ali odvikavanje u bilo kojoj dobi može pomoći u umanjenju barem dijela oštećenja. Zato je svaki trenutak dobar trenutak za prestati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene