Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U reklami su prikazane sve štetne posljedice pušenja.


Mnogi će na popis novogodišnjih odluka staviti prestanak pušenja. I ti isti će, lako moguće, po tko zna koji put neuspješno pokušati provesti tu odluku u djelo.

Vezani članci Stan pušača Gnjusno! Očistili dom pušača nakon 21 godine, čak je i unutrašnjost hladnjaka bila obojena Red ispred Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu u Petrovoj Kolona ljudi u Petrovoj: Građani spremni čekati satima da daruju krv

No engleski zavod za javno zdravstvo odlučio je novom kampanjom pokušati jednom zauvijek okončati borbu s pušenjem. U reklami su grafički prikazali sve posljedice štetne navike, piše aol.co.uk.

Online reklame i jumbo plakati uključuju smotanu cigaretu napunjenu tkivom koje propada, dok televizijska reklama prikazuje krv i trulo meso koji napuštaju tijelo dok muškarac puši u dječjem parku.

Želite izbjeći karcinom? Evo na što pripazite!

Iako su pušači uglavnom svjesni štete koju duhan nanosi njihovom srcu i plućima, mnogo manje su upoznati sa štenim učincima na druge dijelove tijela. Cigarete naime mogu oštetiti kosti, mišiće, mozak, zube i oči. Također, kod pušača je dvostruko veći rizik od Alzheimerove bolesti.

VIDEO Prvi put u životu su probale ONO - Evo kako su reagirale!

Velik dio štete uzrokovane pušenjem obično ne postaje očit do srednje dobi, ali nevidljiva oštećenja mogu se pojaviti već u kasnim tinejdžerskim godinama. Što se prije pušači odviknu od štetne navike to bolje, ali odvikavanje u bilo kojoj dobi može pomoći u umanjenju barem dijela oštećenja. Zato je svaki trenutak dobar trenutak za prestati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook