Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarna priča

FOTO Je li ovo najbolji novinski naslov IKAD?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bizarni naslov još bizarnijeg teksta koji je objavljen prije gotovo sto godina postao je totalni hit na društvenim mrežama.

'Vođa kanibalskog plemena spasio trojicu Engleza iz lonca kipuće vode jer je s jednim studirao na Oxfordu' – naslov je jednog teksta koji je objavljen u New York Timesu davne 1922. godine. Bizarni naslov ovih je dana izronio iz prošlosti i potpuno zavladao društvenim mrežama, piše The Daily Beast.

Naime, na Twitteru raspravljaju o tome je li ovaj naslov najbolji u povijesti novinarstva. No, da bi stvar bila zanimljivija, iza tog naslova se krije potpuno bizarna priča u čiju se istinitost sumnja.

Prisjetite se top 10 BIZARNOSTI ove godine

Pročitajte i ovo Ilustracija, pleme s Papue (Foto: AFP) dočekali ga raširenih ruku Dječak kojeg je pleme kanibala htjelo pojesti vratio se kako bi ih preobratio Slika nije dostupna Bizarno Nećete vjerovati zbog čega je jedna varaždinska škola evakuirana: Panika, povraćanje, vrtoglavice, a kad tamo...

Tekst govori o tri misionara koja su se zaputila na Borneo gdje su naletjeli na kanibale koji su ih htjeli skuhati u loncu kipuće vode, no spasio ih je vođa kanibalskog plemena koji je opisan kao 'veliki i crni muškarac koji je bio odjeven drugačije od ostalih'.

Ispostavilo se da je vođa kanibalskog plemena bivši Oxfordski student koji je prepoznao svoje kolege i pustio ih na slobodu. No, prije nego su otišli ispričao im se i na uho šapnuo: 'Ja sam drugačije odjeven pa me vjerojatno ne možete prepoznati, ali ja vas prepoznajem. Vi ste bili uz mene na Balliolu prije tri godine, nitko ne bi mogao pojesti svog kolegu', kazao je.

Je li ovo doista najbolji naslov u povijesti novinarstva, prosudite sami.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene