Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne budite ljubomorni

Evo kako vam Facebook može uništiti vezu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već se dobro zna da Facebook može koristiti mnogočemu, a ne samo svojoj primarnoj svrsi, no jeste li znali da vam ova društvena mreža može unijeti nemir u ljubavnu vezu?

Facebook i ostale društvene mreže, koliko god odgovarale vašem društvenom životu, mogle bi biti pogubne za ljubavne veze. Bar je tako pokazalo posljednje istraživanje provedeno nad ispitanicima starima između 18 u 82 godine te objavljeno u časopisu Journal of Cyberpsychology, Behavior and Social Networking.

Pročitajte i ovo Forenzički psihijatar Goran Arbanas i Barbara Golja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 što je bio motiv? Psihijatar otkriva u kakvom je stanju mogao biti monstruozni ubojica s Kajzerice Za ljubav nikad nije kasno (Foto: Dnevnik.hr) Mjesec ljubavi Za ljubav nikad nije kasno: Najstariji ženik u Hrvatskoj ima 97, a nevjesta 92 godine

>> Postaje li Facebook novi MySpace?

'Istraživanje je pokazalo da što više osoba koja je u ljubavnoj vezi koristi Facebook, to će više nadzirati partnerovu aktivnost na društvenoj mreži koja u koncu može dovesti do ljubomore, a ljubomora uzrokovana Facebookom može dovesti do svađe o bivšim partnerima s kojima su se mnogi povezali na Facebooku', rekao je voditelj istraživanja dr. Russell Clayton i naglasio da se ovi zaključci odnose samo na one veze koje traju kraće od 3 godine, piše Daily Mail.

Dakle, iako je Facebook odličan komunikacijski kanal, mogao bi vam uništiti vezu. Stoga autori ove studije predlažu da se društvene mreže koriste s mjerom posebno u onih koji su u novijim vezama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene