Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekrivene dlačicama

Invazija otrovnih gusjenica: 'Posvuda su, kao da sve preuzimaju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Taylor hospitalizirana je nakon napada otrovnih gusjenica u njihovom vrtu.

Jay Taylor, njegova supruga Helen i kći Olivija hospitalizirani su nakon što su došli u kontakt s otrovnim gusjenicama. 'Po rukama i nogama izašle su nam crvene točkice poput vodenih kozica', izjavio je Jay.

Pročitajte i ovo Karta Medvednica NAJEZDA STRŠLJENA Važno upozorenje: Ako idete na Medvednicu, izbjegavajte neke lokacije da ne biste gorko zažalili Marija Gomerčić Palčić, specijalist pulmolog Budite na oprezu Sezona je ambrozije, pulmologinja otkriva kako prepoznati simptome alergije: "Ako je na vrijeme ne prepoznate i ne liječite..."

Stanovnici Exetera upozoreni su da ne dodiruju gusjenice, prekrivene dlačicama jer uzrokuju iritaciju kože, probleme s disanjem i glavobolje. U slučaju da dođe do kontakta s gusjenicama, osobe će morati biti podvrgnute liječenju kao nakon teške alergijske reakcije.

>> Šok u Ivancu: Na kvaki pronašla otrovnu riđovku!

Smeđerepi moljac gusjenice (Euproctis chrysorrhoea), gnijezde se na kori drveća i površinskom sloju grmlja, veći rojevi mogu se pronaći u vrtovima u Exeteru, Devonu, New Addingtonu i Surreyju. 'One su posvuda. To je kao da sve preuzimaju', izjavio je Brian Lurkins iz New Addingtona.

Tijekom posljednjih godina, na navedenom području došlo je do porasta broja otrovnih gusjenica. Gusjenice se nakon dva tjedna pretvaraju u moljce, stoga stručnjaci kažu kako zaraženo grmlje treba biti uništeno i spaljeno.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene