Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelj Taylor hospitalizirana je nakon napada otrovnih gusjenica u njihovom vrtu.


Jay Taylor, njegova supruga Helen i kći Olivija hospitalizirani su nakon što su došli u kontakt s otrovnim gusjenicama. 'Po rukama i nogama izašle su nam crvene točkice poput vodenih kozica', izjavio je Jay.

Vezani članci PR Kako se nositi s alergijama u dobu korone Policajka u grmlje (Foto: Screenshot/YouTube) Policajka se skrivala u grmlju kako bi hvatala neoprezne vozače dok ju on nije raskrinkao

Stanovnici Exetera upozoreni su da ne dodiruju gusjenice, prekrivene dlačicama jer uzrokuju iritaciju kože, probleme s disanjem i glavobolje. U slučaju da dođe do kontakta s gusjenicama, osobe će morati biti podvrgnute liječenju kao nakon teške alergijske reakcije.

>> Šok u Ivancu: Na kvaki pronašla otrovnu riđovku!

Smeđerepi moljac gusjenice (Euproctis chrysorrhoea), gnijezde se na kori drveća i površinskom sloju grmlja, veći rojevi mogu se pronaći u vrtovima u Exeteru, Devonu, New Addingtonu i Surreyju. 'One su posvuda. To je kao da sve preuzimaju', izjavio je Brian Lurkins iz New Addingtona.

Tijekom posljednjih godina, na navedenom području došlo je do porasta broja otrovnih gusjenica. Gusjenice se nakon dva tjedna pretvaraju u moljce, stoga stručnjaci kažu kako zaraženo grmlje treba biti uništeno i spaljeno.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.