Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastrašujuće brojke

INFOGRAFIKA Najveći krvnici modernog doba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za dobrog i poštovanog vođu neke nacije potrebne su kvalitete poput humanosti, samilosti, ljubavi prema domovini i osjećaja za pravednost. No postoje i oni koji (ne)poštovanje svojih građana stječu brutalnim metodama.

Svako toliko vremena pojavi se neki političar ili general koji odluče u svojoj zemlji voditi neku posve drugačiju politiku od one koja bi ih učinila visoko poštovanima i međunarodno prihvaćenima.

Pročitajte i ovo Hitler na stadionu Šokantno FOTO Neviđen skandal uoči utakmice na američkom sveučilištu: "Iskreno nam je žao zbog sadržaja koji je prikazan" Prosvjednici protiv nacista okupljeni ispred rodne kuće Adolfa Hitlera (žuta kuća desno) BORBA S MITOM Preuređuje se rodna kuća Adolfa Hitlera: Cijena radova skočila za 11 milijuna eura

Naravno, riječ je o svjetskim diktatorima, čija hladnokrvnost se mjeri njihovom krajnjom nebrigom i nepoštivanjem značaja ljudskog života. Za te ljude bitni su samo njihovi sebični ciljevi, dominacija, moć i uzdizanje do statusa besmrtnosti i nedodirljivosti u vlastitoj zemlji.

INFOGRAFIKA Ovako bi izgledala podijeljena Ukrajina

U infografici koju možete pogledati, prikazani su najkrvoločniji svjetski diktatori te broj ljudi koje su dali ubiti kako bi zadržali svoju poziciju moći.

Svaka kap krvi na infografici predstavlja milijun žrtava njihovih režima. Za civiliziran svijet te su brojke tragedija nemjerljivih razmjera, no za Staljina i njemu slične, baš kao što bi i sam Staljin rekao, to je samo statistika.

U ovoj infografici nema pobjednika, ali ima najvećeg krvoloka, a taj je nadaleko i naširoko bio ne Hitler, ne Staljin, već Mao Zedong. Pogledajte infografiku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene