Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Idućeg mjeseca rodit će se beba negdje u svijetu, koja će postati sedam milijarditi čovjek na Zemlji. Obzirom na trenutni broj stanovnika i natalitet, ta bi se beba vrlo lako mogla roditi, ili u Kini, ili u Indiji.


Naime, obje te zemlje imaju više od milijardu stanovnika svaka.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Izvan kontrole': Koliko će nas biti 2100. godine?! Slika nije dostupna Pozdravite Danicu: S njom nas ima sedam milijardi!

Ujedinjeni narodi zacrtali su 31. listopada kao datum kada će Zemlja početi brojati preko 7 milijardi ljudi. Ipak, demografi nisu precizni pa je vjerojatnije da ćemo rekordnu brojku zabilježiti i ranije.

Napravimo malu regresiju u povijest. U vrijeme kad je Isus krist rođen, na svijetu je živjelo 300 milijuna ljudi. Čovječanstvo je prešlo brojku od jedne milijarde nakon 1800. godine, a da populacija na Zemlji raste strelovito otad, dokazuje činjenica da je prije jedanaest godina premašena i brojka od 6 milijardi stanovnika. Osoba koja je tada premašila tu granicu danas ima 11 godina i dolazi iz susjedne nam BiH te se zove Adnan Nević.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju