Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Huffington Post izdvojio je13 nezaobilaznih destinacija u našoj zemlji. Na popisu su gradovi, otoci, nacionalni parkovi.


Svaka zemlja koja ima Blue Ivy kao počasnog građanina je automatski fenomenalnija od drugih. No, Hrvatska pobjeđuje i zahvaljujući zapanjujućem krajoliku, lučkim gradovima, nacionalnim parkovima i parti otocima, piše o našoj zemlji Huffington Post  u članku naziva '13 razloga zašto pobjeđujete u životu ako ste u Hrvatskoj'. Tih 13 razloga popis je mjesta koja svatko treba posjetiti.

Vezani članci Bolnički krevet, ilustracija Vlada objavila uznemirujuće podatke: Više od 80 posto zaraženih nije cijepljeno, među umrlima čak 78 posto Koronavirus, ilustracija - 1 Nacionalni stožer objavio: U Hrvatskoj je danas 1373 nova slučaja zaraze, 15 ljudi je preminulo

Za početak tu je Vis - opcija za ljubitelje vina i mrskih plodova, kao i one koji vole prirodu. Otok Krk također je odlična destinacija, a razlog su raznolika hortikultura, netaknute plaže i gradovi prepuni aktivnosti, piše u članku.

Huffington Post: Ovih 10 mjesta u Hrvatskoj morate posjetiti!

Hvar, najasunčaniji od svih otoka i jedan od najluksuznijih, također je predivan. Na otoku je uvijek gužva s razlogom. Dubrovnik je, pak, grad s velikom poviješću, odličnom hranom i prekrasnim krajolikom, a Trsteno je idealna destinacija za izlet.

Predivnih 16 jezera čini Nacionalni park Plitvice za koji stoji i jedno upozorenje - plivanje u suludo prekrasnim vodama nije dopušteno. Istru nazivaju novom Toskanom, a 'nije teško shvatiti zašto'. Tamo su sela na brežuljcima poput Motovuna, primorski gradovi i ukusna hrana slična talijanskoj.

Rovinj je ribarski gradić koji se jednostavno mora posjetiti, a Zlatni rat plaža koju se ne smije zaobići. Zadar vrijedi posjetiti zbof sjajne arhitekture, nekoliko zanimljivih spomenika i starog dijela grada.

Huffington Post na popis je stavio i Elafitske otoke koji su idealna destinacija za izlet, kao i glavni grad Zagreb koji im se sviđa zbog umjetničke scene , pubova i aktivnosti. I na kraju je Mljet, opisan kao šumoviti otok na kojem je navodno sedam godina živio Odisej.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook