Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znate li kojeg?

Hrvatska ima predstavnika na popisu 27 nevjerojatnih čuda prirode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Business Insider na popis prirodnih ljepota stavio je hrvatska 'netaknuta plava i zelena jezera'.

Europa privlači posjetitelje spojem kultivirane ljepote i prirodnih čuda. U gradovima dominiraju umjetnost i arhitektura, ali zalaskom u divljinu moguće je otkriti razne ljepote. Business Insider izvojio je 27 nevjerojatnih prirodnih čuda na koje je moguće naići lutajući Europom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Globalni indeks mira FOTO Najmirniji na svijetu je Island: Gdje je Hrvatska? Slika nije dostupna Sve se zna Župnik razljutio mještane: Objavio koliko su dali za blagoslov pa ga prozvali lihvarom!

Svog predstavnika na popisu ima i Hrvatska, a to su Plitvička jezera.

'Uvučeno između dvije planine nalazi se 16 kaskadnih jezera', pišu o poznatom nacionalnom parku.

'Netaknuta plava i zelena jezera odvojena su prirodnim sedrenim branama i zaokružena s vodopadima, šumama jele i bukve i skrivenim špiljama', stoji u tekstu.

FOTO Plitvička jezera na popisu 7 epskih vodopada

Na popisu se nalaze i kanjon Les Gorges du Verdon u Franucskoj, ledena špilja Eisriesenwelt u Austriji, španjolska plaža As Catedrais, litica Preikestolen u Norveškoj, litice Cliffs of Moher u Irskoj, planina Matterhorn u Švicarskoj i Italiji, njemačka šuma bukve, slap Bigar u Rumunjskoj, pješčana dina Dune du Pyla u Francuskoj, prolaz divova u Sjevernoj Irskoj, plava špilja u Italiji, bijele stijene Dovera u Engleskoj, grčki Santorini, Đavolja varoš u Srbiji, jezera Lakelanda u Engleskoj i talijanska jezera, Fingalova pećina u Škotskoj, ledene pećine na Islandu, 'iskrivljena šuma' u Poljskoj, slap Jagala u Estoniji, glečer Aletsch u Švicarskoj, Špilje Aggtelek Karst i Slovak Karst u Mađarskoj i Slovačkoj, stijene Brimham u Engleskoj, crnogorski nacionalni park Durmitor, nacionalni park Gauja u Latviji, Ria Formosa u Portugalu, norveška otočna skupina Svalbard.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene