Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odličan posao

'Hrvatska jajca' zaludila Ruse - Pa i samog Putina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poveznica ruskog reprezentativnog ribiča Sergeyja Titova, ruskog predsjednika Vladimira Putina i Koprivničanca Branimira Kalinića je hrvatska varalica.

Strastveni koprivnički ribič Branimir Kalinić izumio je varalicu za slatkovodne ribe, grgeča, štuku i bolena, a na to se odlučio nakon jednog ribolova na jezeru Boroviku kraj Đakova.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija Poznat je uzrok Tragedija u Đakovu: U stanu buknuo požar, smrtno stradao muškarac Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce

'Bilo je puno granja i izgubio sam pet-šest varalica, finskih Rapala, a svaka je stajala nemalih 70 kuna. Izračunao sam da me više koštaju varalice, nego put do Đakova, a svaki pravi ribič neće kupovati kineske varalice', rekao je Branimir Kalinić, dodavši da je cijela priča pravo zaživjela prije nekoliko godina.

'U Trakošćanu se odvijalo natjecanje u lovu na grgeča, a ja sam ruskoj reprezentaciji poklonio nekoliko svojih varalica. S njima su otišli na Svjetsko prvenstvo u Meksiko i Titov je tamo ulovio povećeg grgeča što ga je toliko oduševilo da je sve stavio na internet. Ostalo je povijest' govori Branimir i pojašnjava zašto je njegova varalica posebna.

FOTO Otočani protiv ukidanja malog ribolova: To je kao da Slavoncu uzmete ovcu

'Prelazi preko prepreka, dakle ne kvači se zato što je udica uvijek uzdignuta, zbog olova unutar varalice. Rusi su poludjeli za našim varalicama, iako tamo nema grgeča, nego njima love štuke. Iz godine u godinu potražnja samo raste. Zbog svog oblika tamo ih zovu hrvatska jaja.

U ovih nekoliko mjeseci ove godine Rusima smo prodali 6000, Ukrajincima 3000, a Bjelorusima i Latvijcima po 1000 varalica, kazao je Branimir, pohvalivši se da njegovim varalicama ribu lovi i sam Putin.

'Titov mi je nedavno u jednom razgovoru u španjolskoj Córdobi rekao da ruski predsjednik s njom lovi na Kamčatki. Ako je uistinu tako, nitko sretniji od mene', ističe Branimir, kazavši da obiteljska tvrtka 'Bumble lure' koju vodi njegov sin Mario isključivo izvozi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene