Ljetne vrućine, koronavirus i stotinjak strmih stepenica nisu spriječili Dubrovkinje i Dubrovčane u treningu na tvrđavi Sv. Ivana.

Galerija


Tim Aktivne Hrvatske ovog je puta predvodila poznata dubrovačka trenerica Lukrecija Dragić, a uz nju su vježbače educirali Patrik Kramarić i Antonio Dragić. Program je vodila Darija Mikulandra Žanetić dok je iskustva iz drugih gradova s vježbačima podijelila Renata Sopek.

Vezani članci Dubrovnik - 2 U jednoj hrvatskoj županiji od početka veljače zabilježeno čak 126 kršenja epidemioloških mjera Aktivna Hrvatska - 1 Dubrovnik vježba na tvrđavi Sv. Ivana uz Aktivnu Hrvatsku i Lukreciju Dragić

Aktivna Hrvatska u osmoj je sezoni aktivirala više od 36 tisuća građana. Redovna tjelesna aktivnost i briga o vlastitom zdravlju posebno su važni u vrijeme pandemije koronavirusa. Uz pridržavanje svih preporuka HZJZ vježbači su jednosatni trening odradili s velikim veseljem, a ovim će primjerom vjerujemo potaknuti i brojne građane diljem Hrvatske.

Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora i Središnjeg državnog ureda za sport. Trening u Dubroviku održao se uz pomoć TZ Grada Dubrovnika, Društva prijatelja dubrovačke starine te Valamar Riviera hotela.

Aktivna Hrvatska - 1
Aktivna Hrvatska - 4 (Foto: PR)

Vježbače su podržali direktorica TZ Grada Dubrovnika Ana Hrnić, ambasadorica projekta Sanja Putica te pobjednici Regionalne vaterpolo lige, vaterpolisti zagrebačke Mladosti Lovre Miloš i Franko Lazić.

Vježbači su na treningu dobili majicu generalnog partnera HEP-a, bočicu Mivela Mg vode s kojom mogu sve te prostirku Merkur osiguranja dok je Decathlon pripremio posebno iznenađenje. Uz Kineziološki fakultet u Zagrebu i Hrvatsku liječničku komoru partneri projekta su Biotrening, Mentalni trening, Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma i Falkensteiner Hotel&Spa Iadera. Valamar Riviera hoteli u svim svojim destinacijama i kroz sve svoje brendove nude savršenu kulisu za bezbrižni ljetni odmor. Valamar je prilagodio svoju ponudu novom vremenu kako bi vaš odmor bio bezbrižan i siguran! U 2020. godini osigurali su još više prostora, više pažnje i više sigurnosti za svakog gosta.

Projekt Aktivna Hrvatska nastavlja se u Zadru 24. srpnja u Falkensteiner resortu Punta Skala pod vodstvom Ane Kuhanec Brašnović. Osijek vježba 22. kolovoza, a Mentalni trening će se u Zagrebu održati 5. rujna. Broj vježbača je ograničen radi poštivanja mjera HZJZ, a za treninge se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr.