Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medvedev ili Putin

Hobotnica Paul zna tko će biti ruski predsjednik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čuveni glavonožac, hobotnica Paul, iskoristio je još jednom svoju 'moć' predviđanja i, neki će kazati, već sad odlučio ishod idućih ruskih predsjedničkih izbora.

Čudnovati Paul je bez ijedne greške u predviđanjima, postao svojevrsni Nostradamus netom proteklog nogometnog svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, prognozirajući prvo put Njemačke reprezentacije, a zatim i aktualnog nogometnog svjetskog prvaka - Španjolske. Ruski list Kosmopolskaya Pravda, uspio je od neobičnog vidovnjaka dobiti novu prognozu, onu sljedećih ruskih predsjedničkih izbora, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povratak Putina Duma izglasala produženo trajanje predsjedničkog mandata Slika nije dostupna Pokušaj povratka Putina Medvedev predlaže produljenje predsjedničkog mandata

No, navedeni list sakrio je rezultat predviđanja kao zmija noge te naveo kako će oni biti obznanjeni tek u izbornoj, 2012. godini. Jedan od reportera ruskog lista otišao je u Oberhausen u Njemačkoj, u akvarij Sea Life te prezentirao hobotnici dva lista s imenima Vladimira Putina i Dmitrija Medvedeva. Paul je, navodno nedvojbeno, pipcima indicirao tko će biti novi ruski predsjednik 2012. godine.

Kako svijet muku muči s određivanjem tko zapravo vodi glavnu političku riječ u Rusiji između premijera Putina i predsjednika Medvedeva, u prilog ka razrješenju te dileme ne ide niti nedavna anketa provedena u Rusiji, u kojoj 76 posto ispitanika vjeruje kako je Putin najutjecajnija osoba u Rusiji, dok njih 67 posto Medvedeva vidi kao glavnog vođu. Medvedev je još u travnju ove godine rekao kako će se on i Putin zajedno dogovoriti o kandidiranju za predsjednika.

Metoda kojom je Paul 'odabrao' između Medvedeva i Putina, bitno se razlikuje od njegove uobičajene sa svjetskog nogometnog prvenstva pa i to treba imati na umu. No, ruski list je u okviru članka, što zvuči pomalo nevjerojatno, objavio i kratak intervju s čuvenim glavonošcem?!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene