Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarna paranoja

Hitler se bojao pariških prostitutki i izmislio seks lutku za svoje vojnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adolf Hitler, omraženi vođa nacističke Njemačke, bojao se za moral i zdravlje svojih vojnika na bojištu Zapadne Europe. Smatrao je da su najveća opasnost za njih francuske prostitutke.

Zato je Hitler naredio svojem vodstvu da naprave seks lutke na napuhavanje za svoje vojnike, kako bi spriječio, ili barem smanjio njihovo izlaganje čarima Francuskih žena, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Sintetičke konkubine zapravo su bile napravljene od silikona i njihova zadaća bila je sretati broj oboljenja od sifilisa u Hitlerovoj vojsci. nacisti su čak zamolili mađarsku glumicu Kathy von Nagy da posluži kao model za lutku, no ona je to odbila, no to ih nije pokolebalo, jer napravili su lutku koja bi trebala predstavljati 'savršenu' arijevku - plavokosa, plavooka i bujnog poprsja.

Sve navedeno, zapravo je otkrio autor Graeme Donald u svojoj knjizi 'Musolinijev brijač'. Radilo se o tajnom projektu 'Borghild', kojeg je otkrio proučavajući povijest lutke Barbie, čiji je dizajn baziran na poratnoj Njemačkoj seks lutki.

Projekt 'Borghild' počeo je nakon što je 1940. godine šef SS-a Henrich Himmler napisao: 'Najveća opasnost u Parizu je sveprisutnost i nekontrolirano kretanje prostitutki, koje klijente nalaze po barovima, plesnim dvoranama i mnogim drugim mjestima'.

Nakon inicijalnog testiranja lutki namijenjenih vojnicima, Himmler je navodno bio toliko oduševljen, da je odmah naručio 50 komada. Njegov entuzijazam splasnuo je 1942. godine, kad je projekt napušten, a sav dokaz o postojanju tih lutaka uništen je u savezničkom bombardiranju Dresdena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene