Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I mješanci su mogli pokazati talent

Hitler je trenirao vojsku pasa koji 'govore, čitaju i sriču'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacisti su tijekom 2. svjetskog rata trenirali vojsku pasa koji su mogli čitati, pričati i sricati, a jedan je navodno čak mogao reći 'Mein Fuhrer' kad ga se pitalo da identificira 'šefa', kazao je predavač na Sveučilištu u Cardiffu dr. Jan Bondeson.

Adolf Hitler je čini se, čovjekovog najboljeg prijatelja želio pretvoriti u 'najgoreg savezničkog neprijatelja' pa je u otvorena i specijalna škola za pse gdje su čak i mješanci mogli pokazati svoj talent.

Pročitajte i ovo Ilustracija apel policije Napadi pasa na ljude u Istri: Nakon incidenta, djevojka pokušala pobjeći policiji, pa progutala paketić droge Skeniranje je pokazalo U-podmornicu na morskom dnu u blizini Skagena u Danskoj (Ilustracija: seawarmuseum.dk) 73 godine od potonuća Blizu Danske pronađena Hitlerova podmornica koja je krijumčarila naciste i njihovo blago u Južnu Ameriku

Pseći regruti u toj su školi trenirani da 'govore' i šapama tapkaju signale, a jedan je navodno mogao reći 'Mein Fuhrer' kad ga se pitalo da identificira nacističkog diktatora, prenosi Metro.

Daily Telegraph je izvijestio kako je ta škola, imena 'Tier-Sprechschule' osnovana 30-ih godina prošlog stoljeća te da je radila cijelo vrijeme i tijekom rata. Dr. Bondeson je ovu nevjerojatnu priču otkrio dok je istraživao za svoju posljednju knjigu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene