Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brišući let

Gotovo 5.000 kokoši umrlo od straha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prelet vojnih zrakoplova preko kokošinjaca u Francuskoj, nasmrt je preplašio 4800 kokoši, koje su se od straha ugušile.

Lokalna policija pokrenula je istragu oko slučaja općeg pomora kokoši, koje su, kako se pretpostavlja, umrle od straha nakon preleta dva mlazna zrakoplova, a obdukcijom je potvrđeno kako su kokoši bile žive prije preleta zrakoplova. 'Da nismo bili tamo, bilo bi još gore', izjavio je za novine Ouest France uzgajivač kokoši Etienne Le Méhauté.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijo Mijoča - 5 ''Nitko ovo ne želi raditi" Marijo je najveći farmer u svojoj županiji, a tek mu je 17: "Krvav je to posao, ali pošten. Zato sam na njega još ponosnija" Kokoš ili jaje (Foto: Dnevnik.hr) BOLJA HRVATSKA Danas su među najvećima u Hrvatskoj: Kako su Ivana i Dražen, brat i sestra, s diplomom ekonomskog faksa završili na farmi

On i njegova obitelj pohitali su prema kokošinjcima nakon preleta aviona, koji su izazvali i vibracije u njihovim leđima, zbog nesnosne buke. Sve kokoši od straha su pohrlile na jedan kraj kokošinjca i na taj se način ugušile, stajući jedna po drugoj. 'Mi smo razdvojili onoliko koliko smo mogli', dodao je Le Méhauté.

Oštećeni farmer od države traži odštetu u visini između 12 i 15 tisuća eura. Kontrola leta potvrdila je kako dva vojna zrakoplova jesu preletjela to područje, ali na visinama u okvirima regulative. Ministarstvo obrane, s druge strane, nije još uvjereno kako su njihovi zrakoplovi odgovorni za pomor kokoši.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene