Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obožava srebrninu

FOTO: Ženi iz želuca izvadili 78 vilica i žlica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski liječnici zaprimili su liječnicu s vrlo neobičnim želučanim tegobama, na koje se ona požalila, a rentgenska slika koju su napravili, zabezeknula ih je.

Naime, u želucu 52-godišnje Margaret Daalman, kirurzi bolnice u Rotterdamu pronašli su čak 78 komada pribora za jelo, odnosno žlica i vilica. Daalman je istog trenutka završila na operacijskom stolu, a kirurzi su pokušali što brže riješiti problem u njezinom želucu, vadeći pribor jedan po jedan.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Geert Wilders Protivi se pomoći Nizozemski Donald Trump poručio: "Mi smo europske budale jer smo primili najviše ukrajinskih izbjeglica"

'Čini se kako ta žena pati od neke vrste opsesije i svaki put kad sjedne kako bi nešto pojela, ona ignorira jelo i pojede pribor umjesto toga, rekao je nizozemskim medijima jedan od bolničara. Daalman doktorima nije ponudila ništa bolje objašnjenje. 'Uistinu ne znam zašto osjećam potrebu jesti pribor za jelo, ali ne mogu si pomoći. S obzirom na količinu srebrnine, koju su joj izvadili iz želuca, bilo je jasno kako to nije napravila samo jedanput, no ona isto tako nije mogla objasniti zašto na svoj 'meni' jedenja srebrnine nije onda uvrstila i noževe.

Nepoznanica i liječnicima

Poremećaj od kojeg Daalman pati, inače je slabo popraćen u znanstvenim krugovima i slabo se o njemu govori, no ona je pravi primjer da je i on prisutan kod ljudi, bez obzira na to što se rijetko javlja. Liječnicima nije lako niti dijagnosticirati niti objasniti taj fenomen, a gotovo je nemoguće kontrolirati takvo kompulzivno ponašanje kod osobe, s obzirom da takve osobe mogu doslovce u usta strpati što god požele.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene