Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne služi samo za hvatanje

FOTO Žaba koja ima skriveno oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su na jugu Japana otkrili novu vrstu žabe, koja ima lažni prst sa skrivenim šiljkom, koji im služi u borbi.

Nova vrsta žabe nazvana je Otton žaba i otkrivena je na otočju Amami na jugu Japana. Posebna je po tome što ima skriveni šiljak u lažnom, petom prstu na nogama. 'Prste prikriva oštru kost, koju žaba može istisnuti van, a rad na terenu pokazao je kako ga koriste u borbi i tijekom parenja', pojasnio je dr. Noriko Iwai, a prenosi Journal of Zoology.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

>> Ova žaba sjedi kao čovjek!

Znanstvenici ovu vrstu žabe promatraju zapravo već od 2004. godine, no studija o njima izašla je tek nedavno u navedenom žurnalu.

Što se neobičnih šiljaka tiče, dr. Iwai ističe kako ih tijekom parenja koriste mužjaci te da su kod njih ti šiljci nešto veći, vjerojatno zbog evolucijskog procesa koji omogućuje mužjacima da putem tih šiljaka bolje drže za ženku.

Kad bi istraživači uzeli mužjaka Otton žabe u ruke, oni bi napravili ubodni pokret, što je za znanstvenike jasan prikaz da ih koriste i u borbi, a ne samo za hvatanje i pridržavanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene