Globalno je zatopljenje dovelo do još jednog otkrića. Topljenjem leda otkriveni su ostaci tijela palih boraca iz Prvog svjetskog rata.


Ratnici Prvog svjetskog rata rata izlaze iz zamrznutih grobova. Gotovo 100 godina nakon što su izgubili svoje živote, otapanje leda otkrilo je tijela palih boraca na području Trentina u Italiji. Stručnjaci navode kako bi takvih mumificiranih tijela vojnika u skorijoj budućnosti moglo biti još više.

FOTO Misterij groblja koje tijela pokojnika automatski pretvara u mumije

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Oluje poharale sjever Italije: Aktiviralo se klizište kod jezera Como, 50 ljudi ostalo izolirano Požar, Ilustracija VIDEO Italija se bori s požarima na Sardiniji: Od Europe zatražili kanadere, evakuirane stotine ljudi

Upravo je na tom području streljano bezbroj ljudi, neki su umrli od gladi ili se na smrt smrzli, navode arheolozi, a nova tijela se pojavljuju svaki put kada zatopli.

Kad god se pojave jeziva nalazišta poginulih vojnika, arheolozi moraju djelovati unutar nekoliko sati, jer kako kažu ne samo da se tijela raspadaju, već su ona laka meta pljački oportunističkih kradljivaca, prenosi Daily Mail.

Arheolozi koji su proučavali pronađena tijela navode kako su na nekim tijelima pronađeni jasni dokazi o uzrocima njihove smrti kao pucanja i ranjavanja vatrenim oružjem.

'To je bio vrlo emotivan trenutak. Kada sam pogledao tijelo dječaka najprije sam pomislio na njegovu majku koja nikada nije saznala gdje joj je sin', rekao je Dr. Nicolis.

VIDEO FANTASTIČNO OTKRIĆE: Pronašli mumije najdugovječnije civilizacije

Gotovo svake godine, kada se led otapa, upravo na području Italije, arheolozi pronalaze tijela vojnika iz Prvog svjetskog rata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook