Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Razvod braka je ozbiljan svjetski problem, ali više nego bilo gdje drugdje, brak je posebno riskantan u europskim zemljama.


Koristeći podatke s Wikipedije o stopama razvoda braka u pojedinim zemljama svijeta, na Imguru se pojavila i karta svijeta koja prikazuje stope razvoda braka u tim zemljama, gdje najsvjetlija boja predstavlja zemlje s najnižom stopom razvoda braka, a crna predstavlja zemlje s najvišom stopom razvoda braka.

Vezani članci Anne Buydens, Kirk Douglas Varao ju je s brojnim divama i odnose s njima opisao u knjizi, a ona mu je sve opraštala pod jednim uvjetom Miley Cyrus i Liam Hemsworth (Foto: Instagram) Ljubavna saga bivših supružnika koji su braku izdržali "čak" 8 mjeseci konačno je gotova

Sve zemlje koje su označene crno nalaze se u Europi i imaju preko 60 posto propalih brakova. One su Španjolska, Portugal, Luxemburg, Češka i Mađarska. Belgija je isto na crnoj listi, no ona je jedina zemlja u kojoj je stopa propalih brakova na navjerojatnih 71 posto!

Znate li koja zemlja ima najveću stopu razvoda brakova?

Prema istim podacima, Čile je zemlja s najnižom stopom propalih brakova, koja iznosi svega tri posto.

U Hrvatskoj svaki četvrti ili peti brak propada, odnosno naša stopa iznosi 23 posto, dok je ista stopa kod Srba tek za jedan posto niža. Slovenci imaju visoku stopu propalih brakova od 38 posto, ali BiH ovdje služi kao primjer u regiji sa svega osam posto propalih brakova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook