Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimljeno u Sloveniji

FOTO Ovako Crnogorci koriste Dubrovnik za promociju turizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susjedi Crnogorci koriste se fotografijama Dubrovnika kako bi promovirali svoj turizam.

U Sloveniji je snimljena fotografija reklame za crnogorsku turističku ponudu, na kojoj je uredno prikazana noćni pejzaž Dubrovnika, prenosi dubrovniknet.hr.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Dubrovnik Vaš glas Trebaju li i drugi gradovi, poput Dubrovnika, ograničiti broj apartmana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

FOTO Dubrovnik: Vozačica sletjela u more, pa sama pozvala hitnu pomoć!

Spomenuti oglasni ekran u Sloveniji nudi putni aranžman u Crnoj Gori, za 440 eura, no destinacija na fotografiji nema veze s tom zemljom. Crnogorci tako koriste Dubrovnik i njegove ljepote kako bi promovirali svoju obalu.

Dubrovčane je to pak dosta razljutilo. 'Kako se usude? Pa to je jako čudno da se netko odvažio, pa Dubrovnik je svjetski poznat, kazala je jedna Dubrovčanka. 'To nije uredu, uvijek se neko kiti tuđim perjem', kazao je jedan Dubrovčanin.

Iz ministarstva turizma, odnosno Hrvatske turističke zajednice, odmah su reagirali i kontaktirali agenciju koja je i objavila spornu fotografiju. Kako stvari stoje, ovakvo korištenje Dubrovnika nije prvi, a sigurno ni posljednji put.

Naime, fotografije ili slike Dubrovnika koriste se već godinama za raznorazne svrhe - od, primjerice, pakovanja čevapa 'Dubrovnika' pa sve do turističkog naselja na Ivanici u obližnjoj BIH, koje nosi naziv Dubrovnik Heights, Dubrovački visovi.

Odgovorni su kazali, iako je dubrovački grb već zaštićen, a radi se i na zaštiti imena državnim žigom, jako je teško reagirati na korištenje fotografija jer doslovno svatko može fotografirati neku od gradskih znamenitosti i to dalje upotrebljavati ili zloupotrebljavati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene