Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biste li pogodili?

FOTO Riješena tajna FENOMENA: Ovaj krug u žitu djelo je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po tko zna koji put, vijest o tome da su 'misteriozna' bića iz svemira napravila još jednu bravuru u polju nekog farmera pala je u vodu. Najnoviji je slučaj iz Chualara u Kaliforniji, gdje je igrarija s krugovima u žitu bila umotvorina hardware diva NVIDIJE.

Prošlog tjedna u polju ječma u Chualaru u Kaliforniji osvanuo je neobičan oblik. Nije to bio krug u žitu, kao što to već biva uobičajeno, već računalni čip u ječmu.

Pročitajte i ovo Poplava u Los Angelesu - 1 Nesvakidašnji prizor Uraganska oluja pogodila Kaliforniju: Klizišta i poplave paralizirale više od pola milijuna domova Slika nije dostupna Neobičan bljesak FOTO: Preko noći u polju osvanuli misteriozni krugovi u žitu

'Istina je. Marketinški tim iz NVIDIJE je iza tog fenomena', priznao je za CNN Jen-Hsun Huang, predsjednik i izvršni direktor navedene tvrtke. 'Ono što vidite ima promjer 100 metara. To je ono što ljudi nazivaju krugom u žitu', dodao je.

FOTO: Preko noći u polju osvanuli misteriozni krugovi u žitu

Dakle, radi se reklami za novi NVIDIJIN Tegra K1 računalni mikročip, a u NVIDIJI su na tu ideju došli tijekom jednog sastanka u prosincu 2013. godine. Osmislili su slogan 'nemoguće napredan' te su željeli podići što više prašine oko njega. Otud korelacija s 'izvanzemaljcima' i krugovima u žitu.

Svi su se zakleli na šutnju, a pronađen je i idealan teren za marketinški pothvat, ranije spomenut u tekstu. Nakon obavljenog zadatka, tvrtka je anonimno dojavila medijima kako se nešto čudno događa u polju ječma u Chualaru, a sve ostalo je, kao što kažu, povijest.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene