Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva akcija

FOTO Nepoznati dobrotvor ostavlja novac diljem grada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih je nekoliko godina zaradio više novaca nego je mogao sanjati, a sada je isti odlučio podijeliti narodu... Evo kako!

Zamislite da hodate ulicom i naiđete na bijelu kuvertu u kojoj se nalazi 1000 kuna. Kako bi reagirali?

Pročitajte i ovo Jasna Vrhovac (Foto: Dnevnik.hr) Razgovarali smo s junakinjom priče Ispovijest Riječanke koja je vratila plavu kuvertu punu novca: "Ljubio mi je ruke, plakao je on, plakala sam ja" Novac/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Priča koja je dirnula Hrvatsku Riječanka pronašla plavu kuvertu punu novca na kojoj je pisalo "Tata" i ganula mnoge svojim činom dobrote

Stanovnicima američkog grada San Francisca takve se stvari događaju svakodnevno. Naime, za sada još uvijek nepoznat dobrotvor, odlučio je, kako kaže, vratiti društvu ono što mu je društvo dalo.

Čime se bave tviteraši dok traju EU izbori?

Nepoznata je osoba, kako se spominje na njezinom Twitter profilu, posljednjih nekoliko godina zaradila milijune američkih dolara koje sada želi podijeliti ljudima oko sebe.

'Posljednjih nekoliko godina zaradio sam milijune dolara, više nego sam mogao očekivati, no mnogi od mojih prijatelja i kolega koji rade sa mnom ne mogu si priuštiti skromnu kućicu u zaljevu San Francisca', napisao je ovaj nepoznati dobročinitelj.

'Odlučio sam sav taj zarađeni novac pokloniti u humanitarne svrhe, a pri tom se i dobro zabaviti', dodaje.

 

 

Nakon što ostavi kuvertu s novcem negdje u gradu, slijedi poruka na Twitter profilu - Hidden Cash u kojoj stoji, u obliku zagonetke, opis mjesta na kojem se ona nalazi.

Najavio zabavu na Twitteru: Dvije tisuće ljudi uništili mu kuću

Zadaća svakog nalaznika je fotografirati kuvertu s novcem te fotografiju objaviti na profilu Hidden Cash. 

 

Također je najavljeno kako ova akcija još dugo neće prestati, a zasigurno će se proširiti i na ostale gradove u SAD-u. Tko zna, možda jednog dana i u Hrvatskoj netko odluči narodu vratiti ono što mu je narod dao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene