Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnici u Kini pokušavaju pomoći 51-godišnjem Kinezu, čije su šake i stopala strahovito natečena i koja imaju teksturu narančine kore.


Dotični Kinez, Yang Bing, zapravo boluje od poremećaja zvanog pretibijalni miksedem, ili infiltrirajuća dermopatija, a koji je rezultat vrlo rijetke komplikacije Gravesove bolesti, prenosi orange.co.uk.

Vezani članci Vranjic - 1 Mjesto koje hoće živjeti: Stanovnici malog mjesta kod Splita mjesecima upozoravaju na incidente koji im ugrožavaju zdravlje Slika nije dostupna 'Perzijski zaljev će preplaviti pirati ako Amerikanci odu iz Iraka'

Bingu je Gravesova bolest dijagnosticirana prije šest godina te mu je pripisana terapija na neodređeno vrijeme. On se u međuvremenu žalio kako mu terapija ne pomaže te ju je prestao koristiti dvije godine nakon dijagnoze bolesti.

Tad su počele i dodatne komplikacije te oticanje šaka i stopala, a on je potražio pomoć u bolnici Xin Qiao u gradu Chongqingu. 'Počelo je s nekoliko oteklina na rukama i nogama, koje su s vremenom sve više i više rasle. nakon nekog vremena na lijevoj ruci su otekline formirale debelu koru i sad ne mogu ništa s tom šakom pa čak je ne mogu niti stisnuti', rekao je Bing.

Što se stopala tiče, Bing ne može koristiti normalnu obuću, a šeta gotovo u pravilu u papučama, koje mora škarama razrezati, kako bi ugurao natečeno stopalo u njih.