Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijetka bolest

FOTO: Koža na šakama mu je poput narančine kore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici u Kini pokušavaju pomoći 51-godišnjem Kinezu, čije su šake i stopala strahovito natečena i koja imaju teksturu narančine kore.

Dotični Kinez, Yang Bing, zapravo boluje od poremećaja zvanog pretibijalni miksedem, ili infiltrirajuća dermopatija, a koji je rezultat vrlo rijetke komplikacije Gravesove bolesti, prenosi orange.co.uk.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

Bingu je Gravesova bolest dijagnosticirana prije šest godina te mu je pripisana terapija na neodređeno vrijeme. On se u međuvremenu žalio kako mu terapija ne pomaže te ju je prestao koristiti dvije godine nakon dijagnoze bolesti.

Tad su počele i dodatne komplikacije te oticanje šaka i stopala, a on je potražio pomoć u bolnici Xin Qiao u gradu Chongqingu. 'Počelo je s nekoliko oteklina na rukama i nogama, koje su s vremenom sve više i više rasle. nakon nekog vremena na lijevoj ruci su otekline formirale debelu koru i sad ne mogu ništa s tom šakom pa čak je ne mogu niti stisnuti', rekao je Bing.

Što se stopala tiče, Bing ne može koristiti normalnu obuću, a šeta gotovo u pravilu u papučama, koje mora škarama razrezati, kako bi ugurao natečeno stopalo u njih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene