Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljubav ili ludost?

FOTO: Imaju 18-ero djece i nemaju namjere stati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gil i Kelly Bates iz Tennesseeja imaju 18-ero djece.

Ovi 'superroditelji' se toliko vole da ne mogu prestati proširivati svoju obitelj. Prošlog su mjeseca proslavili rođenje svojeg 18. djeteta, no ne misle stati. Mole za još djece.

'Imat ćemo mnogo više djece ako nam to Bog dopusti', rekao je ponosni otac Gil. 'Djeca su blagoslov, a nas je Bog blagoslovio mnogo, mnogo puta.' 'Jednostavno volimo djecu i svako novo dijete nam donese radost u obitelj. Uzbuđenje je najveće kada dođe novi član', rekla je 43-godišnja Kelly.

Sami izrađuju odjeću i pjevaju starijim ljudima

Supružnici su u braku 23 godine, a Kelly je bila trudna gotovo svake godine. Najstariji je 21-godišnji Zach, a najmlađi je Judson Wyatt koji je star samno mjesec dana. Njihova kuća ima pet spavaćih soba, osam kupaonica, dvije kuhinje, ogromnu blagovanicu sa stolom dugačkim više od četiri metra. Također, imaju vlastite jaslice i učionice.

Većinu svoje odjeće sami izrađuju i odbijaju imati televizor u kući pa više vremena provode igrajući igre, pjevajući i svirajući instrumente. Vikendima odlaze u posjet starijim ljudima pjevati kako bi 'širili dobru volju'.

Gil vodi posao vezan s drvodjelstvom s par starijih sinova, a njegova žena kod kuće podučava mlađu djecu. 'Stol za kojim ručamo je toliko velik da ne čujem ljude na drugom kraju', rekao je Gil. Imaju četiri velike perilice rublja i dvije sušilice.

Kažu da su im djeca veoma odgovorna te da se međusobno brinu jedni za druge.

'Prije sam željela biti žena od karijere'

Gill i Kelly su se upoznali 1986. godine na fakultetu, a vjenčali su se već iduće godine. Ubrzo nakon toga Kelly je zatrudnjela. 'Kad sam bila mlađa uopće nisam željela djecu. Željela sam biti žena od karijere. Međutim, tijekom vremena mi je Bog promijenio srce', rekla je Kelly. Prvih 15 godina braka Kelly je bila trudna svake godine.

Njihova djeca nemaju ništa protiv svoje velike obitelji. 'Uvijek sam volio imati puno braće i sestara. Uvijek imate nekoga s kim se možete igrati, uvijek imate prijatelja. Ne znam kako je biti usamljen', rekao je najstariji sin Zach. Nakon 16. djeteta Kelly je imala dva pobačaja. 'To je bio jedan od najtežih perioda našeg života', rekao je Gil koji je porodio 11-ero djece.

Trenutno imaju osam dječaka i 10 djevojčica i kažu da svoju obitelj ne bi mijenjali ni za cijeli svijet. 'Vodimo neku vrstu utrke, mama mora roditi još dva dječaka kako bi bilo izjednačeno', rekao je 17-godišnji Nathan.

Obitelj ima i vlastitu internetsku stranicu gdje im mnogi ljudi pružaju potporu te u njima vide nadahnuće i ohrabrenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene