Najpopularnija tražilica postala je tako kronika današnjeg društva; što se krije u nama i što na neki način jesmo, a što ipak ne pokazujemo i nužno ne izgovaramo.


Poznato je da je Google postao kronika našeg društva. Prikazuje nas onakvima kakvi zaista jesno, a ne onakvima kakvi bismo željeli biti. Google tražilica postala nam je najbolji saveznik. Koristimo je svakodnevno za pretraživanje širokog spektra tema i zanimljivost, uz pomoću nje dolazimo do novih spoznaja, otkrivamo nove stvari i upoznajemo nove ljude - širimo horizonte zbog koji postajemo bolji ljudi.

Znanstvenik otkrio tajne pretraživanja putem Googlea

Vezani članci Slika nije dostupna Selektivno brisanje povijesti: 'Izbrisali' najgore kriminalce i ubojice Slika nije dostupna Znanstvenik otkrio tajne pretraživanja putem Googlea

Tražilica nam je postala glavni saveznik i prijatelj, postala je naš glas razuma i naša baza podataka. Nitko se više ne srami neznanja jer ako ti ne znaš, Google zna! Google je na neki način postao naša ispovjedaonica. Bez ikakvih ograda, možete postavljati pitanja koja nikad ne biste izgovorili u javnosti.

Zanimalo nas je kakav su narod Hrvati i što najčešće pretražuju na internetu. Stoga samo odlučili provjeriti što će nam Google ponuditi kada u njegovu tražilicu upišemo 'Gdje naći...'

Spoznaja da su Hrvati perverzan narod ili samo očajan naprosto ne iznenađuje. Ono što najviše pretražujemo uz prefiks 'gdje naći' su, na prvom mjestu JMBG, jedinstveni matični broj građana, broj bez kojeg do nedavno nismo mogli riješiti nikakve administrativne poslove, a nakon JMBG-a slijede pretrage 'gdje naći kurve u Splitu' i 'gdje naći kurve u Osijeku'.

Google korisnicima čita ekektroničku poštu

Kako ne bi bilo sve toliko crno, na četvrtom mjestu našla se potraga za poslom, no ako malo bolje razmislimo i to je tužno, jer osim 'kurvi' u Hrvatskoj ono čega najviše nema i što se najviše traži je posao.

Nakon što korisnici nisu našli odgovor na pitanje 'gdje naći posao', popis se nastavlja logičnim slijedom i pitanjem 'gdje naći kurvu'? Nakon prvih 5 zastrašujućih i najtraženijih pojmova slijede 'gdje naći curu' i 'gdje naći dečka'.

Što ovo govori o Hrvatima, prosudite sami.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook