Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad bi se mapa kontinenata radila prema broju stanovnika u svakoj pojedinoj zemlji svijeta, izgledala bi poprilično iskrivljeno.


Neke velike države svijeta, poput Kanade i Australije, prema takvom redizajnu mape postaju 'patuljci', dok su druge velike države, poput Indije i Kine, još i veće.

Vezani članci Kafići u Zagrebu, ilustracija Od danas na snazi neke blaže mjere: Kafići će raditi do ponoći, moguće je da se i navijači vrate na tribine Zoran Mamić Zoran Mamić jutros se vratio u Hrvatsku: "Iskoristio sam priliku da vidim brata, ni u jednom trenutku nije bila opcija da se ne vratim"

>> Evo kako će Europa izgledati 2035.!

Japan je, nadalje, veći od jednog Meksika, dok države poput Islanda i Belizea nisu čak niti na toj mapi. Kako je mapa podijeljena na kvadratnu mrežu, svaki kvadratić predstavlja 1 milijun stanovnika, a Island i Belize nemaju toliko stanovnika, između ostalih država s manje od milijun stanovnika.

Hrvatska na mapi izgleda kao blok popularne igre Tetris, baš kao i susjedna BiH.

Ipak u svem tom kaosu, Južna Amerika ipak zadržava svoj izvorni oblik, dok Europu narušavaju male populacije skandinavskih zemalja, prenosi Gizmodo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook