Najveći pseći surferski spektakl na svijetu u svojem četvrtom izdanju na kalifornijskoj 'psećoj ' plaži okupio gotovo 4.000 posjetitelja. Psi San Diega ne samo da su pokazali svoje surferske majstorije, već su i zaradili novac za lokalno slonište za napuštene životinje.


Četveronožni sudionici ovog natjecanja pridružili su se prikupljanju novca za lokalno sklonište za napuštene životinje i prikupili više od 25.000 dolara. 'Ne može bolje od ovog. San Diego ponovno je pokazao svoju ljubav prema psima i prema surfanju. Što može biti zabavnije od igre sa psom u vodi?', kazao je predsjednik azila Michael Arms.

Vezani članci Psi i frizbiji Nespretnjakovići uhvaćeni na djelu: Frizbiji mogu bi izvor neiscrpne zabave za pse, ali i za vlasnike Spasili pse - 19 Zlostavljani psi konačno pronašli malo sreće, pogledajte kako im se život promijenio

Ovo natjecanje prvi je put organizirano 2006. i od tada preraslo u spektakl koji prenose i nacionalne televizije. Psima se bodovi dodijeljuju po raznim kriterijima - duljini surfanja, veličini valova na kojima jašu te majstorijama koje izvedu na dasci. Ekstra bodove dobivaju ako surfaju bez vlasnika te ako na dasci radije stoje nego leže. 

Pogledajte video u kojem četveronožni surferi uživaju u oceanu na www.mojamini.tv.