Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozirale za kalendar

FOTO: Češke pin-up političarke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češke političarke na jedan dan zaboravile su svoj posao i pozirale za kalendar u humanitarne svrhe, odnosno povodom osvajanja više mjesta u češkom parlamentu nego ikad dosad.

Nisu sve političarke odlučile na jedan dan pozirati kao pin-up djevojke, ali predstavnice Stranke javnih pitanja, odvažile su se na taj potez, prenosi Wall Street Journal. Tako je miss siječnja na kalendaru za 2011. godinu nova glasnogovornica parlamentarnog Odbora zamjenika Katarina Klasnova, noseći na sebi samo grudnjak i suknjicu.

Pročitajte i ovo Učenici, ilustracija - 2 Praznici u tri dijela Objavljen kalendar za iduću školsku godinu: Učenici u klupama gotovo do početka srpnja Slika nije dostupna kako do mini-godišnjeg? Praznici u Hrvatskoj 2021.: Kada se može spajati?

Miss prosinca je glavna pregovaračica stranke, Kristina Koci, koja pozira u otkrivajućem negližeu i najlonkama do koljena. Na kalendaru se pojavljuje i 42-godišnja Marketa Reedova gradska vijećnica Praga, koja se kandidirala za gradonačelnicu. 'Politički utjecaj žena raste. Zašto ne pokazati žene koje nije strah priznati kako su seksi? Česi su otvorenih pogleda', izjavila je Reedova.

Na izborima održanima u svibnju ove godine, žene su osvojile 44 mjesta u donjem domu češkog parlamenta, od maksimalnih 200, a predsjednicom donjeg doma, postala je po prvi put i žena, odnosno Miroslava Nemcova iz Narodne demokratske stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene