Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koja životinja bi mogla imati krzno s toliko dugom dlakom da izgleda poput mekane dlakave lopte? Odgovor je iznenađujući, zec.


Betty Chu je profesorica na državnom Sveučilištu San Jose u SAD-u i uzgaja svoju vrstu angora zečeva za natjecanja. Posebnost njezinih zečeva je što zbog ogromne dlake izgledaju poput malih ovčica, jedino što im dlaka nije kovrčava.

Lavić, psić i zec najbolji prijatelji

Vezani članci Slika nije dostupna Doznajte kako se u uskrsnoj tradiciji pojavio zec Slika nije dostupna ARMANI PRESTAJE KORISTITI KRZNO

Chu je sa svojim zečevima osvojila brojna natjecanja, a kako bi podigla dlaku svojim ljubimcima, puhalo za pse, prenosi Huffington Post. Dlaka njezinih zečeva može narasti i do 25 centimetara u duljinu, dok su zečevi težine do maksimalno tri kilograma.

Chu tu vunu sa svojih zečeva reže škarama, a ona naraste brzinom od 2,5 centimetara na mjesec. Dakle u manje od godinu dana, zec opet ima 25 centimetara dlake.

Od vune tih zečeva mogu se proizvoditi klupka za pletenje, no Chu ne zarađuje na svojim zečevima, već ističe da sve to radi iz zabave i ljubavi prema tim životinjama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook