Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

FBI je na svojim web stranicama objavio tajni dokument koji navodno dokazuje da su izvanzemaljci zaista posjetili New Mexico.


FBI je tisuće dokumenata dao na uvid javnosti i to u sklopu akcije nazvane 'The Vault', piše Daily Mail. Među njima su i dokumenti tajnog agenta Guya Hottela s naslovom 'Leteći tanjuri' u kojem piše kako su istražitelji Air Forcea u New Mexicu pronašli tri leteća tanjura. Istražitelji su informaciju dalje proslijedili FBI-u koji je zatajio njihov identitet.  'Leteći tanjuri su bili ovalnog oblika s podignutim središtem, širine 15 metara u promjeru. U svakom je pronađeno jedno tijelo humanoidnog oblika, no bili su visoki manje od metra. Bili su odjeveni u metalnu odjeću sličnu onoj koju koriste piloti prilikom testiranja', stoji u dokumentu.

Vezani članci Serijski ubojica, ilustracija Riješen misterij star pola stoljeća: Dešifrirana zagonetna poruka zloglasnog serijskog ubojice Samo žele tanjur Sjeli u skupi restoran, a onda ih dočekao šok: Kako biste vi reagirali da vam ovako posluže hranu?

>> VIDEO: U Roswellu pronađen izvanzemaljski kaktus?

Osoba koja je prva pronašla letjelicu i čije je ime cenzurirano u dokumentu tvrdi da je pronalazak omogućio radar kojeg je postavila američka vlada. Vjeruje se kako je upravo radar omeo rad tanjura koji se potom srušio. Grad Roswell je postao središte pozornosti svih ufologa od 2. srpnja 1947. godine nakon vijesti o padu letećeg tanjura u blizini vojne baze. Teoretičari zavjere su stalno ponavljali kako američka vlada prikriva incident.