Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

FBI je nedavno objavio upozorenje oko popularne lutke Barbie, koja u sebi ima skrivenu kameru, koju se, kako tvrde, može koristiti za snimanje dječje pornografije.


Američki federalci naglasili su kako se lutku zasad još nije povezalo s nikakvim sličnim zločinima na području SAD-a. Glasnogovornik FBI-ja Steve Dupre, medijima je pojasnio kako je upozorenje izdano više prema institucijama koje provode zakon, u smislu da prilikom istraga obrate pozornost i na igračku, nazvanu 'Barbie Video Girl', prenosi news.com.su.

Vezani članci Pedofilija na internetu, ilustracija U kampu u Bujama snimao golu djecu: Uhićen 41-godišnji Slovak Julia Vins (Foto: Instagram/julia_vins) "Mišićava Barbie" može vas razoružati osmijehom, ali i bicepsima

>> VIDEO: Barbie slavi 50-ti rođendan

Pukom slučajnosti upozorenje je poslano i nekim medijima, dodao je Dupre. Spomenuta lutka prodaje se po cijeni od 50 dolara i ima LCD ekran na leđima te skrivenu kameru u ogrlici na vratu. Njezin kapacitet snimanja jest oko pola sata, a pomoću USB kabla, može se spojiti s računalom ili TV-om.

'Zaboga, pa to je samo igračka'

Oko čitave stvari oglasio se i proizvođač, napomenuvši kako im je sigurnost djece uvijek bila i jest prioritet. 'Mnogi djelatnici su i sami roditelji, tako da razumijemo važnost dječje sigurnosti', stoji u priopćenju tvrtke. Nova Barbie s video kamerom, jednako je popularna i kod dječaka i kod djevojčica, a stručnjak za industriju igračaka Gerrick Johnson nada se kako mediji neće napraviti pompu oko tog proizvoda.

'Smatram kako se radi o vrlo pametnom proizvodu, jer djeca vole snimati videa i pohranjivati ih na računala', zaključio je. Njegov kolega analitičar Jim Silver, bio je još izravniji u isticanju prenapuhanosti slučaja. 'Zaboga, pa to je samo igračka', rekao je.