Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zaboga pa to je samo igračka'

FBI digao uzbunu oko lutke sa skrivenom kamerom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FBI je nedavno objavio upozorenje oko popularne lutke Barbie, koja u sebi ima skrivenu kameru, koju se, kako tvrde, može koristiti za snimanje dječje pornografije.

Američki federalci naglasili su kako se lutku zasad još nije povezalo s nikakvim sličnim zločinima na području SAD-a. Glasnogovornik FBI-ja Steve Dupre, medijima je pojasnio kako je upozorenje izdano više prema institucijama koje provode zakon, u smislu da prilikom istraga obrate pozornost i na igračku, nazvanu 'Barbie Video Girl', prenosi news.com.su.

Pročitajte i ovo Riječki karneval Karnevalska fešta FOTO Riječi gradonačelnik maskirao se u Barbie: Pogledajte natpis na leđima Ilustracija "Majka puna ljubavi" Susjedi u šoku: Majka snimala petogodišnju kćer i prodavala slike pedofilima

>> VIDEO: Barbie slavi 50-ti rođendan

Pukom slučajnosti upozorenje je poslano i nekim medijima, dodao je Dupre. Spomenuta lutka prodaje se po cijeni od 50 dolara i ima LCD ekran na leđima te skrivenu kameru u ogrlici na vratu. Njezin kapacitet snimanja jest oko pola sata, a pomoću USB kabla, može se spojiti s računalom ili TV-om.

'Zaboga, pa to je samo igračka'

Oko čitave stvari oglasio se i proizvođač, napomenuvši kako im je sigurnost djece uvijek bila i jest prioritet. 'Mnogi djelatnici su i sami roditelji, tako da razumijemo važnost dječje sigurnosti', stoji u priopćenju tvrtke. Nova Barbie s video kamerom, jednako je popularna i kod dječaka i kod djevojčica, a stručnjak za industriju igračaka Gerrick Johnson nada se kako mediji neće napraviti pompu oko tog proizvoda.

'Smatram kako se radi o vrlo pametnom proizvodu, jer djeca vole snimati videa i pohranjivati ih na računala', zaključio je. Njegov kolega analitičar Jim Silver, bio je još izravniji u isticanju prenapuhanosti slučaja. 'Zaboga, pa to je samo igračka', rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene