Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvršni direktor tvrtke koja se već 15 godina nalazi na popisu 100 najboljih tvrtki za rad u SAD-u, objavio je knjigu sa savjetima za menadžere.


Kip Tindell, direktor firme The Container Store, zaposlenicima u prosjeku daje dvostruko veću plaću nego je to nacionalni prosjek.

Vezani članci Cijena rada u Hrvatskoj - 3 Sretan Praznik rada! Hrvatska ima peti najniži minimalac u Europi, nezadovoljni i umirovljenici: "Kad je naša mirovina bila 200 eura..." Terasa kafića u centru Zagreba - 2 Plaće im rastu od pet do 12 posto: ''Nastavlja se trend povećanja prava zaposlenih''

Njegovi zaposlenici u prodaji dobiju 50.000 dolara godišnje, dok je prosječna plaća u prodaji u SAD-u 24.000 godišnje. Pa čak i on ima problem s menadžerima kada zaposlenicima koji su to zaslužili treba podići plaće, piše Huffington Post.

'Jedna od najtežih stvari jest nagovoriti menadžere, čak i u ovoj kompaniji, da dobrim ljudima daju dobre plaće. Oni uvijek misle da pomažu kompaniji tako da ljude plate manje. Postoji određena sigurnost u plaćanju nekoga manje, a hrabrost je platiti nekoga više', rekao je 61-godišnji izvršni direktor.

Ljudi se boje ciljati previsoko, rekao je Tindell. Menadžeri se nepotrebno limitiraju na brojne načine, kao što je odbijanje kandidata za posao za koje smatraju da su 'previše kvalificirani' i time preskupi. Tindell smatra da je to glupost i loša poslovna odluka.

'Nitko nije previše kvalificiran. Platiti sposobne ljude puno nije altruistička korist ili žrtva - to je profitabilna strategija. To je strategija koja vodi do bolje korporativne izvedbe za sve dioničare', kaže on.

FOTO Ovo su najplaćeniji direktori!

Prošlog je mjeseca Tindell objavio knjigu 'Uncontainable' opisujući svoju poslovnu filozofiju. Njegova politika plaća motivirana je samo profitom. Plaćajući najbolje ljude najviše plaće, može ih zadržati. On će radije platiti 'masno' jednog najboljeg zaposlenika nego tri prosječna. Isto tako preporučuje menadžerima da ne škrtare na plaćama zaposlenika kako bi sebi mogli isplatiti više.

Njegova se firma u kojoj radi 6.000 ljudi, već 15 godina nalazi na Fortuneovoj listi '100 najboljih kompanija za rad'. On sam je u 2013. zaradio 1,7 milijun dolara.

'Direktori u Americi su pretplaćeni. Oni jesu važni, ali ne toliko važni kao što se to prezentira', zaključuje Tindell. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju