Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje ili više točno

Evo što Brazilci misle o Hrvatima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilska podružnica Huffington Posta izdvojila je devet zanimljivosti o Hrvatskoj koja je prvi rival Brazilu na skorašnjem Svjetskom prvenstvu.

Brazilska podružnica Huffington Posta, Brazil Post objavio je članak o Hrvatskoj naslova '9 zanimljivosti o Hrvatskoj, prvom suparniku Brazila na Svjetskom prvenstvu'. Na početku su podsjetili da su se dvije zemlje susrele i na Prvenstvu 2006. godine kada je Brazil zahvaljujući golu Kake pobijedio 1:0.

Pročitajte i ovo Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume" Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje

Pogledajte hrvatski raj u Brazilu: Kinezi znaju sve o 'vatrenima'!

A ovo su istaknuli o našoj zemlji (manje ili više točno).

1. 88 posto populacije smatra se Katolicima.

2. To djelomično objašnjava odbijanje istospolnih brakova u zemlji. Prošle godine referendumom je odlučeno da je brak zajednica koju mogu sklopiti samo muškarac i žena.

3. Hrvatska je 2013. godine postala 28. zemlja članica Europske unije što je bio vrlo važan događaj u zemlji koja je prije više od 20 godina stekla nezavisnost u krvavom ratu. Danas je Hrvatska treća najsiromašnija država EU s problemima vezanim uz korupciju i nezaposlenost.

4. Hrvatska je jedna od glavnih lokacija na kojoj se snima serija 'Igra prijestolja'.

5. Jeste li znali da je Hrvatska domovina slavnog putnika Marka Pola?

6. Ili da je jedna on najboljih skijašica na svijetu Hrvatica? Janica Kostelić je jedina žena koja je osvojila četiri zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama, ali i jedina koja je tri zlata osvojila na istim igrama u Salt Lake Cityju 2002. godine.

7. Hrvati mogu glasovati sa 16 godina, ali samo ako su zaposleni. U suprotnom, to mogu s 18 godina.

8. Pas dalmatiner ime je dobio po Dalmaciji, povijesnoj regiji.

9. Nudističke plaže veoma su važne za turizam u Hrvatskoj. Još 1936. godine hrvatske vlasti dale su dozvolu britanskom kralju Edwardu VIII da se on i supruga kupaju goli na plaži Kandarola koja je poznata i kao Engleska plaža. Nakon toga nudizam je postao važna komponenta turizma, a otok Hvar zasjao je kao jedan od najljepših na svijetu. Čak i Bradley Cooper nije mogao odoljeti skidanju odjeće tijekom jednog snimanja u zemlji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene