Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamijenili uloge na mjesec dana

Evo kako to izgleda kada djeca preuzmu ulogu roditelja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački pisac Jochen Metzger i njegova supruga Helga podvrgli su se najvećem testu u životu - zamijenili su uloge sa svoje dvoje djece i dozvolili im da punih mjesec dana vode obitelj. Najveći izazov im je naravno bio - kućni budžet.

Date li im priliku djeca će sigurno igrati video igrice cijeli dan i jesti samo čokoladu i bombone. Roditelji su tu da to spriječe. No, Metzgerovi su odlučili mjesec dana djeci dati potpunu kontrolu. Što je najgore što se može dogoditi?

Pročitajte i ovo Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi Vrtić u Pločama - 3 Nema čekanja Dok u Zagrebu s time muku muče, u dva su hrvatska grada u vrtiće upisana - sva djeca

Tih mjesec dana su za Joachena i Helgu bili vrlo dugi, ponižavajući, izgladnjujući, ali i vrlo edukativni. Njihova djeca, 13-godišnja Lara i 10-godišnji Jonny bili su neosporni gazde i 'njihova je bila zadnja'. Joachen je sve 'doživljaje' iz ovog eksperimenta opisao u knjizi 'Djeca vode glavnu riječ'.

>> Dvadeset stvari zbog kojih bi vas vaša djeca jednom mogla tužiti!

'Čak i kada odrastaju uz velikodušne roditelje pune ljubavi djeca dan za danom ipak moaju činiti sve što im se kaže', napisao je Metzger objašnjavajući eksperiment. 'Naravno, mi smo odrasli, a oni su mali. Naš je posao da ih štitimo i hranimo i pokažemo im kako stvari funkcioniraju. No, vrlo često sve to radimo samo na riječima ili sa stavom koji je u suprotnosti svim pravilima uzajamnog poštovanja u zajedničkom životu. Zato smo mjesec dana mi roditelji bezuvjetno primali naredbe od naše djece. Dali smo im i apsolutnu kontrolu nad obiteljskim budžetom', pojasnio je Metzger.

Rezultat - apsolutno poniženje. Tražili su od djece džeparac, išli na posao bez ručka, molili da navečer smiju ostati duže budni i prihvaćali 'NE' bez pitanja.Gđa. Metzger je jednu večer kažnjena i nije smjela gledati televiziju zbog 'preodvažnog ponašanja'.

No, sve u svemu čini se kako su Metzgerovi ustvari prošli prilično dobro. Mnoga djeca bi vjerojatno roditelje poslala u krevet, a ona ostala budna cijelu noć gledajući vampirske filmove. Ili potrošila mjesečni obiteljski proračun na ponija. Tjednu šetnju u prirodi bi vjerojatno zamijenili obveznim izletom u luna park ili bi izričito zabranili pranje zuba i češljanje. Ili još bolje - odlazak u vrtić ili školu. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene