Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savjeti za dan nakon pijanstva

Evo kako se sve u svijetu liječi mamurluk...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glava vam je ogromna, mučno vam je, usta su vam suha i vrti vam se... Jednom rječju - mamurluk. Donosimo nekoliko načina kako ga se riješiti!

Jedan od najboljih načina kako se nositi s mukama dan nakon pijanstva je - piti velike količine vode. No, u svaka kultura ima ono nešto svoje kao trik za lakše podnošenje mamurluka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opskrba nije ugrožena S tržišta se povlači serija lijekova: HALMED objavio zašto Slika nije dostupna Spasonosna pilula Otkriven lijek koji riješava mamurluk u samo 15 minuta!

U SAD-u, čini se, glavobolju i mučninu rješava masna hrana poput jaja sa šunkom, krumpira pečenog na maslacu i hladne pizze. Stručnjaci zapravo preporučuju da se masna hrana pojede prije izlaska jer usporava ulazak alkohola u krvotok.

Belgija svoj lijek ima u domaćoj kuhinji - pivu i krumpirićima, dvaput prženim i posluženim s majoneza umakom.

Irski doručak s kobasicom, šunkom, pudingom, jajima, grahom, krumpirom i rajčicama izmišljen je za ljude koji su noć prije bili malo 'veseliji'. Englezi pak, poznati po svojim alkoholnim navikama, svoj spas pronalaze u koktelu sirovih jaja s posebnim umakom, piše The Huffington Post.

Grci imaju juhu od kravljih iznutrica i janjećih nogu, a slično jelo nude i u Meksiku. Ipak, moderniji Grci za mamurluk imaju jednu vrstu fast fooda, u kojem su ključni sastojci začini.

Kanađani kod mamurluka pribjegavaju 'poutinu', prženim krumpirićima sa sirom i ostalim preljevima. Talijani i Španjolci ne kompliciraju, u slučaju mamurluka oni popiju kavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene