Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAPOŠLJAVANJE MARGINALIZIRANIH SKUPINA

Europski projekt „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“

PR
PR
Europski projekt Humanitarne organizacije Zajednica Susret pod nazivom „Upoznaj me, nauči me, zaposli me“ koji će za 30 liječenih ovisnika i beskućnika olakšati zapošljavanje predstavljen je u ponedjeljak, 15.10.2018. u zagrebačkom hotelu Panorama.

 Projekt je odobren u sklopu ESF natječaja namijenjenog podršci socijalnog uključivanja i zapošljavanja marginaliziranih skupina u iznosu od 1.499.276,68 kuna. Provodit će se dvije godine u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Splitskodalmatinskoj županiji i Brodsko-posavskoj županiji. Partneri u projektu su i Hrvatska mreža za beskućnike i Udruga Vestigium .

Pročitajte i ovo Ilustracija Proricanje sudbine Poslodavci krenuli dalje od životopisa: Za odluku o zapošljavanju potrebna je i potvrda gatara i feng shui majstora Alen Mrvac, Moj Posao Dugo je bilo na vrhu Donedavno najtraženije zanimanje više nije toliko traženo: "Došlo je do pada broja oglasa za 30 posto"

U okviru ovog projekta bivši ovisnici i beskućnici će steći kvalifikacije koje će ih na tržištu rada učiniti konkurentnijima. Kroz projekt će se osnovati Radni centar za procjenu zapošljivosti nezaposlenih liječenih ovisnika, individualno savjetovanje, osposobljavanje, educiranje i radne pripreme za uključivanje na tržište rada u Zagrebu i Splitu. „Provest će se edukcije za 30 korisnika koji će, između ostalog, završiti edukaciju za računalnog operatera , steći će vještine rada s keramikom, uzgojem bilja, izrade predmeta od drva i pruća.

Proizvodi će se predstaviti na Sajmu rukotvorina gdje će sudjelovati i poduzetnici“, rekla je Ela Megla, jedna od izvoditeljica projektnih aktivnosti tijekom predstavljanja projekta. U okviru projekta predviđena je edukacija za 20 stručnjaka koji rade s liječenim ovisnicima i beskućnicima kroz radionice o tehnikama motivacije, posttretmanskom prihvatu i mentalnom zdravlju.

Predstavljanju projekta odazvali su se predstavnici Vladinog Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, gradskog Ureda za obrazovanje, CZSS Zagreb te predstavnici srodnih udruga.

Provođenjem projekta Humanitarna organizacija Zajednica Susret doprinijet će smanjenju nezaposlenosti i siromaštva te socijalnom uključivanju ovisnika i beskućnika kao marginalizirane skupine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene