Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ERSTE Plava liga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod sloganom Brže, više, jače petu godinu za redom održava se Erste Plava liga, jedinstvena dječja atletska liga namijenjena svim učenicama i učenicima od 3. do 6. razreda osnovne škole.

 Ovogodišnju Erste Plavu ligu 4. svibnja će otvoriti kvalifikacijsko natjecanje u Makarskoj, a zatvoriti veliko finale u sklopu Hanžekovićevog memorijala 28. kolovoza u Zagrebu.

Pročitajte i ovo PR SAZNAJTE Kako uspješno pokrenuti posao u 7 koraka Slika nije dostupna Zima se najlakše podnosi na Maldivima!

Erste Plavu ligu pokrenuo je Atletski klub Pro Sport, a podršku natjecanju od njezinog začetka 2013. godine pružaju i Erste banka te Erste Plavi mirovinski fondovi. Zajednički cilj je razvoj sportskog duha među djecom, poticanje na bavljenje atletikom, ali i izgradnja svijesti o važnosti redovite fizičke aktivnosti za stvaranje bolje i zdravije zajednice. Ove godine je u sklopu projekta pokrenuta i kampanja “60 minuta KRENI” kojom se promovira važnost šezdesetominutne dnevne aktivnosti kod djece.

Kvalifikacijski dio Erste Plave lige održava se tijekom proljeća u šest hrvatskih gradova - ove godine u Makarskoj, Puli, Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Zadru. Sudionici se natječu u raznim disciplinama među kojima su i utrke na 60 i 300 m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle i dr.

Prvoplasirani i drugoplasirani natjecatelji u svakoj disciplini ulaze u finale Erste Plave lige koje se održava krajem kolovoza u Zagrebu, u sklopu Hanžekovićevog memorijala, najstarijeg sportskog natjecanja u Hrvatskoj i jednog od najjačih svjetskih atletskih mitinga.

Erste Plavu ligu podržavaju i naši poznati atletičari koji su ujedno i ambasadori natjecanja, među njima i Blanka Vlašić, Sandra Perković, Andrea Ivančević, Ana Šimić, Stipe Žunić, Ivan Horvat i Sara Kolak, a mladim sportašima za savjete i podršku na raspolaganju mladim sportašima je i organizatorica lige Ivana Brkljačić.

Činjenica da je u proteklih pet godina gotovo 19 tisuća učenika sudjelovalo u natjecanjima Erste Plave lige govori dovoljno o interesu učenika za atletiku, kao i o potrebi za ovakvom, specifičnim vrstom sportskog natjecanja namijenjenog djeci školskog uzrasta.

Također, to je svakako i dobar poticaj za sve učenike, nastavnike, trenere i roditelje da se i ove godine pridruže u Erste Plavu ligu. Prijave su otvorene te se, uz detaljan raspored natjecanja, mogu naći na www.ersteplavaliga.com, a u videu koji slijedi možete doznati više i pogledati kako to izgleda u praksi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene