Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVA DOGAĐAJA U GRADU

Engleski vladar Henrik V. i dubrovački simfonijski orkestar zavladali Dubrovnikom

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR PR PR +1 PR Galerija 1/6 >>
Dubrovnikom su u sinergiji zavladali čuveni Henrik V i Dubrovački simfonijski orkestar. Naizgled nepovezivo, Midsummer Scene festival uspio je povezati.

Dva događaja na dva različita mjesta u Gradu bila su radost za ljubitelje kazališta i glazbe. Dubrovački simfonijski orkestar četvrtu godinu zaredom sudjeluje u ovom festivalu i pravo je osvježenje svaki put. U umjetničkoj galeriji Dubrovnik održali su koncert Five seasons pod dirigentskom palicom Marc Tarduea, uz naratora Filipa Krenusa, sopranisticu Andreu Marić i tenora Đanija Stipaničeva.

Od samog početka prepoznali smo potencijal Midsummer Scene festivala, a na zajedničku suradnju zaista smo vrlo ponosni. Za jubilarnu obljetnicu ovog hvalevrijednog kulturnog projekta napravili smo poseban, zahtjevniji program koji na najbolji mogući način predstavlja tematiku Midsummer Scene festivala, a koji je oduševio publiku!” – izjavio je ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat. Orkestar je izveo djela Oberon C.M.Webera, West Side Story L. Bernsteina i Midsummer Nights Dream F.B.Mendelssohna.

Pročitajte i ovo Cijena kvadrata - 3 Obaraju rekorde Za cijenu cijele kuće na Banovini u ovom gradu možete kupiti tek deset kvadrata: "Ne znam kako će moja djeca nešto kupiti" Nova dionica za brzu cestu - 6 Doznaje Dnevnik Nove TV "Ovo je pokazatelj da građani mogu utjecati na projekte": Hrvatske ceste odustaju od planirane dionice brze ceste Dubrovnik - Zračna luka Čilipi

PR PR

Nekoliko sam puta imao prilike surađivati s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i svaki put to je jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Veseli me što se ova suradnja svidjela dubrovačkoj publici i vjerujem da ćemo je ponoviti!” - izjavio je tenor Đani Stipaničev.

U prekrasnom povijesnom ambijentu palače Sponza, uz izvrsne svjetlosne efekte, peta obljetnica Midsummer Scene festivala obilježena je na malo drugačiji način. Po prvi puta je izvedena nagrađivana monodrama Henrik V (čovjek i vladar) australskog glumca Brett Browna, a u režiji Philip Parra. Zanimljivo djelo staro 400 godina u mnogočemu poistovjećeno s današnjim vremenom oduševilo je publiku, a lijepa priča ostavila je dubok dojam i na glumca Bretta Browna.

Do sad smo s ovom predstavom posjetili brojne zemlje Europe i Australiju, a evo nas i u Hrvatskoj. Godinama sam želio posjetiti Dubrovnik, a ova predstava pružila mi je prekrasnu priliku za uživanje u ovom gradu. Zaista sam oduševljen, još je ljepši nego što sam zamišljao!” - izjavio je Brett Brown koji se s predstavnicima medija ususret predstavi družio u duborvačkom hotelu Hilton Imperial.

PR PR
Uz izvedbe Sna Ivanjske noći svake večeri do 4. srpnja na Lovrjencu u 21.30 sati, Festival će 2. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik ugostiti poljsku predstavu H(2)O. Nastavlja se i suradnja s Domom Marina Držića kroz program Dva Barda: Držić i Shakespeare koji će se održati 5. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Zlatni sponzor Festivala je HEP, a srebrni Valamar.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene