Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anonimno i sigurno

E-razglednicom obavijestite o spolnoj bolesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilska vlada pokrenula je neobičnu inicijativu u borbi protiv spolnih bolesti. Svi Brazilci koji imaju neku od veneričnih bolesti od sada svog partnera o tome mogu obavijestiti i putem interneta.

Ministarstvo zdravstva pokrenulo je kampanju borbe protiv spolno prenosivih bolesti u sklopu koje je na svojim internetskim stranicama objavilo 'prigodne' virtualne razglednice za svaku od mogućih bolesti. Oni koji doznaju da boluju od neke od veneričnih bolesti svojim stalnim ili slučajnim partnerima anonimno mogu poslati šaljivu e-razglednicu s porukom da postoji mogućnost da su ih zarazili i da se podvrgnu testiranju. Nešto slično već godinama postoji u SAD-u.

Pročitajte i ovo Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..." Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Većina zaraženih muškarci

Kampanji su se priklučili i mnogobrojni domaći pjevači koji su snimili i prigodan jingle koji će se uskoro početi puštati na radijskim postajama diljem Brazila. Prema podacima brazilskog Ministarstva zdravstva više od 10 milijuna Brazilaca ima neku od spolno prenosivih bolesti. Većina, njih oko 6,6 milijuna su muškarci. Najveći je problem u tome što velik broj zaraženih ne zatraži liječničku pomoć jer imaju lošu naviku - 'sam svoj liječnik'.

'Ljudima je često vrlo teško reći da su zaraženi, no nova tehnologija komunikacije im u tome pomaže. Mogu to učiniti vrlo izravno a ostati anonimni', kazala je Mariangela Simao iz Ministarstva zdravstva. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene