Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivi detalji

Doznajte tajne koje vam piloti inače ne žele otkriti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste ikad pomislili kako vam aviokompanije taje mnoge stvari, možda ste bili i u pravu.

Odgovarajući na pitanje 'Koje su to stvari koje nam piloti putničkih zrakoplova ne žele reći?' na jednom američkom forumu, anonimni korisnik, koji se predstavio kao pilot na domaćim letovima (američkim), otkrio je mnoge interesantne stvari, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt" Maksim Kuzminov Maksim Kuzminov Detalji likvidacije ruskog pilota koji je pobjegao od Putinovog režima: Pronađen mrtav s nekoliko rana od vatrenog oružja

>> Posada nije primijetila 'uspavanu' putnicu

On preporučuje američkim putnicima da ne piju kavu u zrakoplovu te da ne obraćaju previše pažnju na signal o obaveznom vezanju pojasom pri polijetanju. Ono što mnogi nisu znali, a što je anonimni pilot još spomenuo, jest da neki piloti nose i pištolje.

Pročitajte što je, između ostalog, napisao u svojem odgovoru na navedenu temu na forumu.

'Evo nekoliko stvari koje vam ne želimo reći:

Nemojte piti kavu. Prijenosna voda koju dobiva zrakoplov jednostavno je odvratna. U nju se stavljaju kemikalije kako bi se spriječilo da se u njoj razvijaju loše stvari, ali loš okus ne dolazi od kave, već od kemikalija...

Ne znamo gdje se nalazimo većinu vremena... (uglavnom je to šala)... Možemo vam reći koliko smo daleko od sljedeće navigacijske točke i gdje se nalazimo u generalnom smislu, ali pored onog što možemo vidjeti kroz vjetrobransko staklo, obično samo generalno znamo gdje se nalazimo kad smo na maksimalnoj visini leta. Naravno, svi nosimo karte, ali neće baš svi od nas otvoriti te karte i pratiti putem njih trosatni let. (To se sve mijenja kad počne prilaz aerodromu. Snalaženje u prostoru tada je iznimno važno).

Stalno zaboravljamo ugasiti signal za obavezno vezanje pojasa...

Neki od nas nose pištolje. To je zasigurno javno poznato, no službenici Federal Flight Decka mogu nositi pištolje i u pilotsku kabinu. Puno protokola postoji kako bi se osiguralo standardizacija u treningu, prikrivanju i uporabi oružja.

To su samo neka. Ugodan let.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene