Prije nekoliko dana kineska televizija CCTV emitirala je prilog u kojem je cenzorirala reproduktivne organe Michelangelova Davida.


Video prilog 'Pekinški nacionalni muzej 100 godina: Izložba poznatih renesansnih umjetnika i umjetničkih djela' objavljen 9. srpnja odmah je izazvao kontroverze među građanima.

Vezani članci Slika nije dostupna Osmijeh od uha do uha: Znate li u što gleda Adele? Slika nije dostupna David Beckham si želi tetovirati penis!

>> Nevjerojatna cenzura: Kina blokirala pretragu po ključnoj riječi Xi

Dok se većina javnosti snebivala zbog cenzure poznatih umjetničkih djela, dio se slagao s postupkom javne televizije 'jer je glavna estetika antičke grčke kulture i renesanse bila ljepota tijela, što nije i kineska estetika'.

Producent jedne druge televizijske kuće je kazao kako je 'jedan od osnovnih razloga da se u vijestima zamagljuju neki dijelovi snimke taj što bi mogli povrijediti javni moral ili imati ozbiljan negativan učinak na neke gledatelje'.

Ipak, suočani većinom s protivljenjem i osudama, CCTV je u drugim vijestima, emitiranim 3 sata kasnije, mozaik je uklonjen s Davidovog Penisa, a CCTV ni u jednom trenutku nije ponudio objašnjenje zašto su tijekom reemitiranja uklonili cenzuru. 

Slijedom toga, idućih dana Kinezi su u photoshopu počeli 'odijevati' svjetski poznate slike i kipove i objavljivati ih na internetu. Jedan je čak stavio par crvenih bokserica na toranj CCTV-a kako bi ih posramio. Najbolje 'uratke' možete pogledati u galeriji slika.