Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobična bolest

Djevojčici ne prestaju rasti guste dlake na leđima i rukama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmogodišnja kineska djevojčica pati od rijetke bolesti, epilepsije i idiopatskog hirzutizma.

Na jugozapadu Kine, u provinciji Chongging, djevojčica Xiong Can rođena je s gustim dlakama na rukama, nogama i leđima. Kako je rasla, i dlake su bile sve gušće i duže, javlja CCTV, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Utrka s vremenom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom: "Jedan pravac istrage još uvijek nije isključen" Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Nakon što je s obitelji posjetila brojne bolnice, naposljetku su joj dijagnozu postavili u Dječjoj bolnici Chongging. Ondje su roditeljima kazali kako djevojčica boluje od epilepsije i idiopatskog hirzutizma (prekomjerni rast dlaka na određenim dijelovima tijela).

Mjesečni liječnički troškovi za liječenje ove bolesti postali su težak teret za obitelj. Majka je zatražila razvod i odselila se, a otac je u potrazi za bolje plaćenim poslom morao preseliti u drugi grad, ali ni to nije dovoljno da se pokriju troškovi liječenja. O djevojčici brigu sada vodi baka Wang Lianhui.

'Njezini su se roditelji razveli kada je imala četiri godine i njezina se majka vratila u grad u kojem je odrasla Guizhou. Od tada nije dolazila ovdje, nikada nije ni nazvala', ispričala je baka koja djevojčici dlake uklanja britvicom.

Osovna škola koju pohađa sada prikuplja novac kako bi se mogli platiti liječnilčki troškovi za djevojčicu Xiong.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene