Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čitao već sa 9 mjeseci

Dječak (2,5) ima IQ 141: Čita, množi do 100, broji do 1000...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak Adam Kirby star je samo 2,5 godine, a ima IQ 141, zbog čega je kvalificiran ući u Mensu.

Dean (33) i Kerry-Ann Kirby (31) iz Londona testirali su IQ svog sina Adama kada je bio star dvije godine. Pokazalo se kako mu je IQ 141 te je nakon pregleda i potvrde psihologinje Joan Freeman pozvan da se učlani u Mensu, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Slika nije dostupna Mala genijalka FOTO Još ne ide ni u vrtić, a ima IQ 160!

Ipak, nije najmlađi član. Tu titulu još uvijek drži Elise Tan-Roberts koja je u Mensu ušla mjesec dana mlađa od Adama.

>> Četverogodišnja djevojčica ima IQ poput Einsteinovog

Adam je čitao sa samo devet mjeseci, zna množiti do 100, brojati do 1.000 na engleskom, te do 20 na španjolskom i japanskom. Kada je imao samo jednu godinu, razlikovao je države po obliku te slagao puzzle za odrasle.

Osim toga, sam je, kažu njegovi roditelji, naučio otići na wc, nakon što je pročitao knjigu o odlasku na tutu koju je njegovim roditeljima poklonila obiteljska prijateljica.

Gospođa Kirby čitala mu je i prije nego se rodio, a Shakespearea mu je recitirala kada je bio star svega nekoliko mjeseci. 'Kada je bio star devet mjeseci shvatili smo da je drugačiji. Pokazivali smo mu kartice s nilskim konjem i nosorogom i sve mogao ih je identificirati na slikama', rekla je Adamova majka.

'Mi ga ne tjeramo ni na što. On sam voli izazove. Veoma se brzo umori kada ne čita ili ne piše ili ne slaže kompleksne puzzle. Bit će teško kada krene u školu, jer one pred njega neće staviti dovoljno velik izazov', rekao je njegov otac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene