Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plemenite kovine

Diskretna i pouzdana kupnja vrhunskih zlatnih poluga bez čekanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potražnja za investicijskim zlatom i srebrom u Hrvatskoj ne jenjava. U zadnjih mjesec dana osobito su bile tražene zlatne poluge mase jedne unce, što je prouzročilo kratkotrajnu nestašicu na domaćem tržištu

+ U idućih 30 dana cijena zlata mogla bi skočiti i iznad 1200 eura za uncu, pokazuje to tehnička analiza svjetskog tržišta plemenitih kovina. Od početka godine do danas, žuta kovina doživjela je cjenovni rast od čak 20 posto! Ako se obistine projekcije za ožujak i travanj, taj bi rast mogao iznositi blizu 30 posto.

Analitičari tržišta ipak ističu kako će se potvrda rasta cijene zlata ostvariti na tržištu srebra. Postoji značajan cjenovni odmak između dvije plemenite kovine, budući da srebro od početka godine nije tako snažno raslo.

Cijena srebra mogla bi kratkotrajno naglo porasti

Potkraj prosinca, za 1 gram zlata moglo se kupiti 74 grama srebra, dok je danas taj odnos 1 gram zlata za 83 grama srebra. Cjenovni bi se odnos zlata i srebra trebao vratiti na razine s početka godine, što znači da bi, uz postojeću cijenu zlata, cijena srebra trebala porasti za 10-12 posto u relativno kratkom roku. Alternativno, cijena zlata trebala bi pasti otprilike u istom postotku, što je manje vjerojatno, budući da cjenovna analiza ukazuje na nastavak trenda rasta.

Potražnja za investicijskim zlatom i srebrom u Hrvatskoj ne jenjava. U zadnjih mjesec dana osobito su bile tražene zlatne poluge mase jedne unce (31,1 gram), što je prouzročilo i kratkotrajnu nestašicu na domaćem tržištu.

Na sreću, druge standardne investicijske zlatne poluge od 20, 50, 100 i 250 grama, bile su cijelo to vrijeme raspoložive za trenutnu isporuku, objašnjavaju u tvrtki Tetragram projekt d.o.o. iz Zagreba, vodećem regionalnom brokeru fizičkim polugama i kovanicama. U međuvremenu je normalizirana i opskrba polugama od jedne unce, tako da domaći klijenti mogu obaviti kupnju svih najpopularnijih zlatnih poluga diskretno, bez teškoća i čekanja.

Svježe informacije o najpopularnijim proizvodima

Ukoliko razmišljate o kupnji investicijskoga zlata i srebra, svakako posjetite tvrtku Tetragram u Zagrebu na adresi Svetice 19, ili je kontaktirajte telefonski na 01/236-5857 (za klijente izvan Hrvatske broj je +385-1-236-5857).

Na korporativnim internetskim stranicama www.plemenit.hr i www.tetragram.hr možete pronaći svježe informacije o svim najpopularnijim proizvodima. Otkupne i prodajne cijene zlatnih i srebrnih poluga te zlatnika i srebrnjaka osvježavaju sve svake tri minute, u skladu s promjenama cijene plemenitih kovina za vodećim svjetskim burzama.

Tvrtka Tetragram projekt nudi vrhunske investicijske proizvode vodeće njemačke kovnice Heraeus.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene